Glamour schreef:Ik gebruik een heel simpel 1:1:1:1 recept.
250gr. Zelfrijzend Bakmeel
250 gr. Boter
250 gr. Eieren (ong. 4 grote eieren)
250 gr. Suiker
1 zakje vanille suiker
2 el melk
Eerst boter en suiker (ook vanille suiker) goed doormixen, dan 1 voor 1 de eieren erin, weer goed mixen, dan het bakmeel (gezeefd) erdoor en weer goed mixen. cups ongeveer 2/3 vullen. Op 185 graden 20-25 minuten (na 20 min. even een prikkertje erin). De mijne worden nooit bruin, ze blijven licht. Ik bak ook in een siliconenvorm met cc papiertjes erin.
Dit recept is eigenlijk quasi 't zelfde als het Nigella-recept, gewoon de ingrediënten verdubbeld, en niet alles samen mixen...
Gebruik zelf ook 't recept, maar mix eerst de suiker met de eieren tot een ruban (tot bijna wit, wordt lekker luchtig), dan de zachte boter erbij (bijna gesmolten, maar nog melkwit en niet warm) en vervolgens de bloem eronder spatelen/roeren... dan 10 min op 150°, 5 à 10 min op 160-170 en nog 5 min. op 180°. Dan ff prikken met een breinaald en gaarheid checken.
Bak ze ook meestal in de vormen van action, geen rare geurtjes of smaakjes en ze worden lekker luchtig! net goed voor 24 cupjes
wil je ze nog luchtiger, doe er dan een mespuntje bakpoeder bij, komen dan wel iets hoger...