1 Laatst bewerkt door Hertje (13-01-2014 22:17)

Onderwerp: [HOW TO] Toscaans ei-huis van 3D cake

How to voor Toscaans 3D ei-huis van cake,
van Herma (Hertje).

http://i42.tinypic.com/qp5pjl.jpg

http://i53.tinypic.com/t4usyo.jpg

Dankzij alle informatie op dit leukste forum leer(de) ik heel veel op taart- en decoratiegebied. :)
Daardoor kon ik mijn zelf ontworpen 3D ei-huis maken! Deze how to is daarom speciaal voor de leden van http://forum.deleukstetaarten.nl/  :Y

Deze how to op zich mag niet elders geplaatst worden: op foto's en tekst ervan is auteursrecht van toepassing!
Wanneer je deze forumlink elders plaatst, dan vind ik dat leuk om te weten! :y

Hoe bak en vul je het ei?
Dit kan (ruim) van tevoren gedaan worden.
Klik hier voor het RECEPT, de baktijd, vulling, de bakvorm(en) en meer:
http://www.deleukstetaarten.nl/reviews/ … 3d-egg-pan

De ondertaart:
Wil je een bakje in je ondertaart verwerken als ‘eierdop’, dan is het handig om die ondertaart klaar te hebben voordat je 't ei bekleedt! Het beklede ei kan dan direct stabiel geplaatst worden.

http://i43.tinypic.com/2ujp5jk.jpg

  • Neem een bakje waarin het ei stabiel kan staan.
    Kies een kapsel van gewenste grootte voor de ondertaart.
    Vul desgewenst.
    Maak een holte in het kapsel, zet het bakje er klem in.
    Smeer het kapsel af met botercrème.
    Bekleed zoals op de foto te zien is.

Het bekleden van het ei:
http://i42.tinypic.com/5xmpu.jpg
Bij dit ei zijn de 2 helften afzonderlijk bekleed.
•    Smeer je (gevulde) baksel eerst dun en egaal af.
•    Dat gaat handig met een buigzaam ‘kaartje’. (Ook zelf te maken: knip 't uit een petfles.)
•    Laat opstijven in de koelkast of vriezer, herhaal evt.
•    Knip de taartkartons langs de ei-rand af.
•    Bekleed de ei-helften.
•    Leg de eihelften niet met de bolle kant op een vlakke ondergrond, zorg dat ze hun vorm behouden.
•    Verwijder de taartkartons en plak de ei-helften aan elkaar met evt. extra botercrème.
•    Duw of smoother de randen voorzichtig dicht.
•    Plaats je 3D-ei in de 'dop' en veranker de bovenkant zonodig kruislings met satéprikkers en evt. keukentouw.

(Ruim) van tevoren kan het volgende al gedaan worden:
•    Kleur fondant (Bakels :) ), MMF, marsepein of marsefond.
•    Kneed er Tylose doorheen voor de onderdelen die stevigheid nodig hebben
•    Maak Tyloselijm.
•    Maak icing voor het vastplakken van zwaardere items.
•    Wil je icing-blaadjes? Kleur een deel van je icing groen.
•    De schoorsteen:
Rol een grijze sliert, buig hem in de juiste vorm en steek er een cocktailprikker onderin, die er voor de helft blijft uitsteken.
Maak er een 'hoedje’ op maat bij (met een uitsparing onderin, zodat het op de pijp gezet kan worden).
Leg te drogen. 
Tip: geplaatst op een plastic zakje, gevuld met b.v. bloem, blijft aan alle kanten de juiste vorm behouden.
Droog? Prik ‘m in een stuk piepschuim en dust of verf zilverkleurig.
•    Maak de ‘spijkers’ voor het hek en dust ze mee.
•    Maak desgewenst de kuikens en de boomstam.
•    Maak vlinder, bloempjes en de narcisjes en hun blaadjes. Narcisjes: bloempjes zijn zoals de lichtgele. Zie de foto hieronder. Ga even met je leaftool over de bloemblaadjes en knijp ze spits. Lijm hartjes erin.
Tip: maak er een paar extra (handig bij evt. breuk).

Tip: maak de blaadjes voor de klimop en voor de klimplant om de regenpijp pas vlak voor het bevestigen ervan. Ze zijn dan nog buigzaam.

http://i42.tinypic.com/2ywh3jn.jpg

Het decoreren:
Plaats voor het dak eerst een fondantbandje om het ei, zodat de ‘dakpannen’ niet plat tegen het ei aanliggen.
(Mijn onderste pannenrijen bleven lang te slap, ik gebruikte er daarom ook nog keukentouw bij om ze extra te 'liften' tot ze droog waren.)

http://i41.tinypic.com/2le3wgz.jpg

Maak de dakpanrijen, laat ze verspringen.
Maak de top met een ronde, gegolfde uitsteker.
Duw met een tooltje onder de ‘pannen’ als ze al iets gedroogd zijn, dat geeft een natuurlijk effect.

Maak het 'trapje' naar de deur: rol / duw een stuk fondant ongeveer in de gewenste vorm, plet de ‘treden’ erin met je smoother, duw het geheel verder in vorm tegen de taart en plak zonodig vast.

Knip voor het raampje in de deur 'glas' op maat uit een gelatineblaadje om achter de hartvormige opening te plakken. En /of plak fondant in een andere kleur achter het hartje.

Plaats drempel, deur en deurpost.

http://i40.tinypic.com/mb5ox0.jpg

Raam en gordijntjes:
http://i43.tinypic.com/9a1iqo.jpg

Maak hek en plankjes. En kozijnen met plantenbakken: ik heb bij ieder raam iets anders geprobeerd.  :+
Het kan beslist mooier, maar het stond zo wel rustiek.
Lijm de plantenbakjes eronder, maak de holtes erin net groot genoeg voor de blaadjes en bloempjes. Plak de ramen op het ei.
Vul de plantenbakjes pas als ze voldoende stevig zijn geworden!
http://i43.tinypic.com/eipbn8.jpg

Camoufleer de naden van het ei:
http://i41.tinypic.com/jh6gt0.jpg
Regenpijp: rol een lange sliert fondant, maak onderaan iets hol.
Lijm er een dunne groene sliert als klimplant omheen.
Laat iets opstijven en bevestig, start onder een dakpan.
Aan de andere kant van het ei lijmde ik eerst een platte sliert fondant in de kier die was ontstaan.
Het vogelhuisje is van tevoren te maken, ik heb het tijdens het decoreren gedaan omdat het dan klopt met de bolling van het ei.
Zet 't met icing vast, een cocktailprikker ertussen is extra stevig.
http://i42.tinypic.com/2sbv1us.jpg

Plaats alle bloempjes, blaadjes en grasjes op ondertaart en ei.
http://i53.tinypic.com/t4usyo.jpg

Zet tot slot de schoorsteen (in voorgeprikt gaatje met evt. iets icing) en het vlindertje op het dak.

http://i39.tinypic.com/207neya.jpg

Als je hiermee aan de slag gaat: heel veel succes!
Post gerust je vragen of opmerkingen hieronder als er onduidelijkheden zijn.

Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen!

2

Re: [HOW TO] Toscaans ei-huis van 3D cake

Wauw dat ziet er mooi uit zeg, ik heb je opgeslagen bij favorieten!! Dank je wel voor je mooie uitleg!1

Overwin woede met liefde, overwin het kwade met het goede. (boehda)         www.taartenomopteeten.mijnalbums.nl

3

Re: [HOW TO] Toscaans ei-huis van 3D cake

wow, super. Ik vind het nog wel erg moeilijk uitzien, ondanks je geweldige how-to met tekst EN uitleg.

zoveel verschillende handelingen

4 Laatst bewerkt door Hertje (24-07-2010 21:17)

Re: [HOW TO] Toscaans ei-huis van 3D cake

Gewoon vragen hoor, als iets onduidelijk is!

Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen!

5

Re: [HOW TO] Toscaans ei-huis van 3D cake

Super leuk geworden  :thumb:

6

Re: [HOW TO] Toscaans ei-huis van 3D cake

prachtig en super duidelijk  :thumb:

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

7

Re: [HOW TO] Toscaans ei-huis van 3D cake

Hartstikke leuk dat je dit hebt gedaan, ik ben er zooooooo blij mee.

Ontzettend bedankt voor je howto en ik ga 'm zeker een keer proberen te maken.

Thanks nogmaals.

Taartalataaaaaaaaaaaaaa

8

Re: [HOW TO] Toscaans ei-huis van 3D cake

supper ga hem zeker opslaan als ik mag

9

Re: [HOW TO] Toscaans ei-huis van 3D cake

dankje ga hem echt wel maken

10

Re: [HOW TO] Toscaans ei-huis van 3D cake

Herma, hij is super!!!!!!

En ik ben er trots op dat ik hem op mijn linkjessite mag zetten van je! :Y

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

11

Re: [HOW TO] Toscaans ei-huis van 3D cake

Wat een mooie en uitgebreide how to heb je er van gemaakt  :thumb:

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

12

Re: [HOW TO] Toscaans ei-huis van 3D cake

Die how to is echt super Herma!! Ben ik even trots op je :D Ik ga hem zometeen linken in de review, mag wel hè ;)

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

13

Re: [HOW TO] Toscaans ei-huis van 3D cake

Ik vind het ontzettend sympathiek van je! :Y
Heel duidelijk ook. Bedankt

Als ieder mens een ander mens gelukkig zou maken, was de gehele wereld gelukkig
groetjes saskia

14

Re: [HOW TO] Toscaans ei-huis van 3D cake

Dank voor jullie leuke reacties!

Deze link opslaan bij je favorieten mag natuurlijk, daar is dit foum toch voor.

Ik ben nu al benieuwd of iemand rond Pasen 2011 met deze how to aan de slag gaat!

@ Jozien: ik ben vereerd dat je de link met mijn naam erbij op je site plaatst!  :Y  (Laat je 't even weten als-ie erop staat?)
@ Pooh: dank voor je pluim, super dat je de how to hebt gelinkt aan de review! :thumb:

Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen!

15

Re: [HOW TO] Toscaans ei-huis van 3D cake

echt onwijs gaaf gedaan!

De meneer van mevrouwtaart

16

Re: [HOW TO] Toscaans ei-huis van 3D cake

Mooi :thumb:
Maar een vraagje er zit dus geen vulling in?

Liefs,
Cabi

Een eigen taart smaakt lekkerder omdat het met liefde is gemaakt.

17

Re: [HOW TO] Toscaans ei-huis van 3D cake

@Cabi:
dit ei was gevuld met bananenbotercrème en mandarijnpartjes :P .
In de review van de bakvorm voor het ei (link staat in deze how to) zie je op een fotootje hoe dat is gedaan.
Het ondertaartje was klein (en door het bakje bleef er nog minder over) dus dat had ik niet gevuld, maar afgestreken met iets meer botercrème.

Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen!

18

Re: [HOW TO] Toscaans ei-huis van 3D cake

Oké bedankt klinkt heerlijk  :9

Een eigen taart smaakt lekkerder omdat het met liefde is gemaakt.

19

Re: [HOW TO] Toscaans ei-huis van 3D cake

Ik vind m echt helemaal super!
Wil hem zeker nog eens proberen te maken!

20

Re: [HOW TO] Toscaans ei-huis van 3D cake

Ik weet wat voor taart ik ga proberen volgend  :Y jaar

Het leven is een feestje maar je moet wel  zelf de slinger ophangen!!!!!!!!!!
Opbouwende kritiek is altijd welkom

21

Re: [HOW TO] Toscaans ei-huis van 3D cake

nikita14 schreef:

Ik weet wat voor taart ik ga proberen volgend  :Y jaar

Dat vind ik echt leuk! :Y  Ik ben nu al benieuwd.
Als je er t.z.t. niet uitkomt, dan geef ik je via de mail graag extra tips hoor!

Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen!

22

Re: [HOW TO] Toscaans ei-huis van 3D cake

weer iets voor mijn  "to-do" lijstje :)

there is a thin woman inside me, trying to get out,  i usualy shut her up with chocolate!

23

Re: [HOW TO] Toscaans ei-huis van 3D cake

bedankt voor de fijne uitleg... je hebt echt veel moeite voor gedaan.

Met welke recept heb je de cake gebakken?

24

Re: [HOW TO] Toscaans ei-huis van 3D cake

Umran schreef:

bedankt voor de fijne uitleg... je hebt echt veel moeite voor gedaan.

Met welke recept heb je de cake gebakken?

Dat staat in de superreview van Herma: http://www.deleukstetaarten.nl/reviews/ … D+Egg+pan/

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

25

Re: [HOW TO] Toscaans ei-huis van 3D cake

joehoe ik weet hoe mijn paastaart er hopelijk ;-) zal uitzien!
Maar eerst nog een beetje oefenen!!!