1

Onderwerp: Hellup....papieren vormpjes laten los

Vandaag heb ik weer eens cup cakes gebakken, vroeger ook weleens gedaan, maar dat is al jaaaaren geleden.
Ik heb het recept van Nigella gebruikt en de oven op 200 graden gezet. en de papieren vormpjes van dr. Oetker gebruikt.
Mijn oven gaat van 175 op 200 graden, dus leek mij deze temp het beste.
Ze zagen er prachtig bruin uit maar toen ze afgekoeld waren lieten ze helemaal van het papiertje los, het had helemaal losgelaten.
Ik had ze gevuld met banketbakkersroom en er een grote toef van M. botercreme op gespoten.
Ze zijn ontzettend lekker, wel een beetje stijf van structuur, alleen jammer dat het papiertje losgelaten heeft.
Wat heb ik fout gedaan, en wat kan ik de volgende keer beter doen, zodat het papiertje niet loslaat van de cupcake.

2

Re: Hellup....papieren vormpjes laten los

Ik heb geen antwoord op je vraag, maar ik heb je wel even gemeld. Je staat in de verkeerde rubriek.

Liefs, Zanoni

3

Re: Hellup....papieren vormpjes laten los

Hoort inderdaad uiteraard niet in Klein & Fijn :nooo

[MOVE] --> Bakken & Vullen

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4

Re: Hellup....papieren vormpjes laten los

Er zijn hier al heel veel topics over volgeschreven. Het is en blijft een mysterie. Het kan te maken hebben met de kwaliteit van de papiertjes die je gebruikt. Het kan ook zijn dat je beslag nog niet goed genoeg door elkaar gemixt was, en dat je beslag dus te vet was. Het kan ook met het wel/niet laten afkoelen in de muffinvorm te maken hebben. De meningen zijn erg verdeeld. Volgens mij weten slechts weinigen wat de oorzaak nu echt is. Als je de zoekfunctie gebruikt, kun je veel meningen hierover vinden. succes!

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

5

Re: Hellup....papieren vormpjes laten los

Ik moest pas geleden 120 cupcakes maken, en daarvan was ook een deeltje die van het papier los liet. Maar het grootste gedeelte gelukkig niet.
Bij mij hielp het beste als ik ze in de muffinvorm liet afkoelen.

Kijk voor prints op FROSTY, ICING en (gekleurde) OUWEL op www.snoeppapiertje.nl
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Zoet-Goe … 39?fref=ts

6

Re: Hellup....papieren vormpjes laten los

Ik heb dit weekend 200 cupcakes gebakken, een deel met gekleurde cupjes van de webshop en van de Makro, en een deel met Dr. Oetker cupjes. Met de cupjes van de webshop en de Makro had ik geen problemen, maar de cupjes van Dr. Oetker gingen los.
Nu moet ik er dus deel opnieuw bakken. Volgende keer geen cupjes van Dr. Oetker meer.

7

Re: Hellup....papieren vormpjes laten los

hahaha en sommigen ZWEREN bij dr Oetker.
Ik wens je veel succes

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

8

Re: Hellup....papieren vormpjes laten los

Ik heb het zelf ook al een paar keer aan de hand gehad met de gekleurde dr oetker vormpjes. Toen heb ik een e-mail gestuurd naar dr. oetker om te vragen of daar meer klachten van waren en hoe dat kwam.
Heb een e-mail terug gekregen met als antwoord, dat het aan mij zelf of het beslag zou liggen, maar dat zij nog nooit klachten hadden gehad en dat het echt niet kon.

9

Re: Hellup....papieren vormpjes laten los

Nou, daar heb je nou ook helemaal niets aan zeg. Wat een stumpers.

10

Re: Hellup....papieren vormpjes laten los

Ik had al mijn cakejes in de dr oetker cupjes gebakken, en er waren er een stuk of 20 (van de 120) die los lieten. Maar volgens mij kwam dat omdat ik er dan al aan had gezeten, voordat ze afgekoeld waren...

Kijk voor prints op FROSTY, ICING en (gekleurde) OUWEL op www.snoeppapiertje.nl
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Zoet-Goe … 39?fref=ts