Onderwerp: Luchtbellen bij Wilton bakblik
Help... ik heb de zoekfunctie gebruikt maar kan het probleem wat ik ondervind niet in een eerder topic vinden...
Ben laatst overgestapt op de ronde bakblikken van Wilton, voorheen gebruikte ik springvormen die ik nog had liggen. Wat ik ook doe... ik heb "luchtbellen" aan de onderkant van de Wilton blikken! Dat houdt in dat de bovenkant van de taart eigenlijk over de gehele rand niet strak is. Er zit een dun velletje cake, dan lucht en dan begint het biscuit pas. Het velletje cake is zó dun dat het meteen afscheurt bij aanraking.
Wat doe ik fout?
Ik spray het blik in met dat anti-aanbakspul van Dr. Oetker en heb ook geprobeerd de mix "aan te stampen" maar dat werkt ook niet. Bij een 20 cm bak ik op 175 graden - 30 minuten, zou dat er iets mee te maken kunnen hebben?
Iemand een idee? Alvast bedankt!
- Buzz