Onderwerp: Erg lekker Chocolate Cake (Black Magic Cake)
Deze is echt heerlijk en niet zoet (ik heb de origineel americaans recept aangepast ) Werkt perfect voor topsy turvy cakes of 3D taarten en mmmmm lekker voor cupcakes!
250g Bloem (ik heb de allergoedkoopst gebruikt)
150g Donker basterd suiker
100g Suiker (ook de goedkoopst gebruikt )
75-100g cocoa
9g baking soda
5g bakpoeder
6g salt
3 eieren
235ml super sterk koffie of espresso
235ml Karnemelk (of 225ml melk met 15ml azijn en 5 min laten rusten)
120ml Maisolie (zonnebloemolie of olijfolie kan ook ik kies voor de mais olie voor de donkere kleur)
5ml vanille
Oven verwarmen tot 175C
Bakblik goed invetten/sprayen (24/25cm blik)
In de kom van je mixer (als je zo een stand mixer heb anders maakt et niet uit) zeef de bloem, cocao, witte suiker, zout, baksoda en poeder.
In een 2de kom mix de eieren, basterd suiker, koffie, karnemelk, olie en vanille gewoon lekker met een garde.
Voeg de natte mengsel bij de droge. Met de keukenmachine 2 min mixen.
De beslag hoort een beetje waterig te zijn. In de vorm gieten en bakken met de handel
Bak blik niet meer als 2/3 vullen tenzij je hou van je oven schoonmaken
Cupcake papiertjes heb ik net iets meer als voor de helft gevuld en kreeg ze net heel iets boven de papier.
Baktijden...
10-12.5cm rond of cupcakes 25-30 min
15cm rond = 35 min
20cm rond = 40-45 min
24/25 cm rond = 50 min
30 cm rond = 1 uur
Baktijden kan per oven verschillen Niet iedereen heeft zo een wonder oven als ik
Vanavond of morgen plaats ik wel een foto van de taart.
De is erg donker van kleur bijna zwart.