Onderwerp: Scheuren marsepein 1:4 funcakes. Wat doe ik verkeerd?
Ik ben een beginner en heb nu zo'n 6 taartjes bekleed met marsepein, maar niet alles ging goed. Ik geloof dat het bij de helft fout ging en ik vraag me af waar het aan ligt?
Ik gebruik de 1:4 funcakes. Ik had gisterenavond 500 gram paars gekleurd en gebruikt voor mijn 10x10 ronde biscuitje.
- Ik heb de marsepein gekneed [was vrij snel soepel] en maar heeeeeeel weinig poedersuiker gebruikt.
- Ik had het biscuit 'vers' gebakken dus niet in de vries gehad [vind dat luchtige namelijk lekkerder]
- Ik heb de marsepein niet gekneed voor ik ging uitrollen
Het marsepein scheurt altijd aan de zijkant van de taart. Zeg maar halverwege, vooral aan het einde wanneer ik de plooien eruit wil wrijven dan scheurt er meteen een heel stuk [til het wel op en wrijf zachtjes]. Soms kan ik het nog een beetje verdoezelen wanneer er een scheur te zien is en het niet een gat is geworden, door voorzichtig te wrijven of even te smootheren maar bij grote gaten werkt dat niet