1

Onderwerp: Hartig vraagje

Afgelopen weekend heb ik hartige muffins gemaakt. De smaak was ontzettend lekker, maar alle muffins bleven aan het papier van het bakje plakken. Het zat zo vast dat er een laagje papier aan de muffins bleef plakken. Niet echt een succes dus.

De bakjes die ik gebruikt heb, waren van verschillende merken. En gewone zoete muffins blijven er niet zo in plakken, dus het moet eigenlijk wel aan het deeg liggen (ik vond het ook vreemd deeg, maar had nog nooit eerder hartige muffins gemaakt).

Wat ik gebruikt heb was:
50 g boter, 1 kleine ui, 100 g champignons, 360 g bloem, 2 tl bakpoeder, 250 g kaas, 2,2 dl melk, 1 ei, 80 g gerookte ham.

Heeft iemand toevallig tips over hoe ik ervoor kan zorgen dat ze de volgende keer wél braaf loslaten?

2

Re: Hartig vraagje

Dat wordt best wel moeilijk met kaas :+

Adviezen:
Hartige cc´s zonder kaas
Papiertjes na het invetten bestrooien met bloem
Bakken in eetbaar papier (weet niet of dit bestaat)

Gewoon omdat het leuk is een taart te zijn
Groetjes Heidi

3

Re: Hartig vraagje

het beste voor hartige cc is om geen papiertjes te gebruiken, maar een muffinvorm. je vet deze in en bestrooien met bloem (restjes er uit kloppen).
lekker makkelijk ;)


succes

Enthousiaste groet, Maxime