1

Onderwerp: Sponsige biscuit

Hoi,
Ik heb nu enkele biscuit bodems gebakken, maar hij blijft sponsig. Mix hem 8 minuten op de hoogste stand en dan nog 2 minuten op de laagste stand.
Wat moet ik anders doen?

Dank je wel voor de tips.

2

Re: Sponsige biscuit

wat bedoel je met sponzig?
ze maken altijd een beetje een soppig geluid vooral als ze  net de oven uit zijn.

groetjes emmy
u kunt al mijn taarten bekijken op www.emmy635.mijnalbum.nl

3

Re: Sponsige biscuit

emmy635 schreef:

wat bedoel je met sponzig?
ze maken altijd een beetje een soppig geluid vooral als ze  net de oven uit zijn.

Ja, dat klopt. Dat vind ik juist zo'n grappig geluid, als je je hand er dan oplegd. Dan kraakt het heel zachtjes  :)

Maak van elke dag een feest!!
Een limburgse taartenbakster uit het noorden.

4

Re: Sponsige biscuit

Bedoel dat het erg luchtig is en als ik er dan op druk dan is het net of je een spons in drukt.

5

Re: Sponsige biscuit

een soppig geluid hoor je dan en de taart veert terug als het goed is

groetjes emmy
u kunt al mijn taarten bekijken op www.emmy635.mijnalbum.nl

6

Re: Sponsige biscuit

ja dat doet hij zeker, Maar bij sommige zie ik dat hij mooi glad is. Maar dat is bij mij niet het geval als ik hem snijd.
dan zijn het echt een luchtig geheel.

7

Re: Sponsige biscuit

hmmm dat heb ik nog niet eerder gehad.
bak je met de mix of anders

groetjes emmy
u kunt al mijn taarten bekijken op www.emmy635.mijnalbum.nl

8

Re: Sponsige biscuit

Ik bak met de mix. Ga het vandaag weer eens proberen. Dan laat het wel een zien. als het weer het geval is.

9

Re: Sponsige biscuit

doe dat maar ;) gaat bij mij met de mix nooit mis nl

groetjes emmy
u kunt al mijn taarten bekijken op www.emmy635.mijnalbum.nl

10

Re: Sponsige biscuit

Hij smaakt wel goed hoor hahahaa

11

Re: Sponsige biscuit

en dat is toch best belangrijk :lol:  :lol:

groetjes emmy
u kunt al mijn taarten bekijken op www.emmy635.mijnalbum.nl

12

Re: Sponsige biscuit

maaikeho schreef:

ja dat doet hij zeker, Maar bij sommige zie ik dat hij mooi glad is. Maar dat is bij mij niet het geval als ik hem snijd.
dan zijn het echt een luchtig geheel.


Een versgebakken bisquit snijdt lastig, als je hem een nachtje in de vriezer doet, dan snijdt het beter.

Groetjes, Elly

13

Re: Sponsige biscuit

Hoi Allemaal,
Dank je wel voor de tips. Nou vandaag weer eentje gebakken, en ja hoor bingo het was weer. Nu ga ik er een beetje aan twijfelen, want het is inderdaad wanneer ik hem net gebakken heb en daarna als ik hem vrijwel meteen snij. Ik denk dus maar dat ik hem even langer moet laten staan en dan komt het denk ik goed. Want hij is echt verder prima in orde. En ziet er erg lekker uit en zo smaakt hij ook.

Groetjes Maaike

14

Re: Sponsige biscuit

O, je moet hem wel goed laten afkoelen voordat je hem snijdt! Het klopt hoor, dat hij anders zo "sponzig" is. (leuk woord:)). Ik laat biscuit meestal een nacht staan, of in ieder geval een uur of 2 voordat ik hem snij.

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

15

Re: Sponsige biscuit

oke hahaha, nou dat heb ik dus niet gedaan. VOor de volgende keren dus maar wel doen.
Dank je wel.