Onderwerp: kapsel ingezakt... of hoort het zo?
Beste allen.
Ik heb voor het eerst nu een grote (24cm) ronde vorm gebruikt om een kapsel te maken. Tot noch toe alleen nog maar mini taartjes.
Ik gebruik mijn nieuwe leukeke ofzoiets taartvorm, en een combimagnetron hetelucht oven, bij gebrek aan beter als student.
Instellingen: hetelucht, 160 graden, verhouding per ei : 25 bloem. 20 maizena, 35 suiker. (bienenstich achtig). Totaal 45 minuten gestaan, dan even geprikt of het gaar was, vervolgens nog 10 minuten.
In de oven stond hij perfect mooi bollig, maar nu issie... plat, zelfs ietsjepietsje denkik ingezakt. Hoort hij eigenlijk mooi bol te blijven staan?
Bij het uitdoen van de oven heb ik em nog even laten staan, daarna buiten de oven, 10 minuten in vorm laten staan. Hij kwam er zonder moeite uit verder.
Wat kan ik beter doen? Nog langer in de oven? Of toch 170 graden?