1

Onderwerp: help!!!! voor het eerst taart maken

wie heeft tips voor mij?

ik wil graag een bodem van cakemix (zou niets anders kunnen bedenken), ik wil em graag vullen met slagroom + klopfix en jam, en ik wil em bekleden met marsepein.

hoe ga ik dit aanpakken? ik lees wel eens dat je de taart egaal kan maken zodat de marsepein mooi recht/strak om de taart zit. hoe gaat dit in zijn werk? wil graag een taart voor me kindje maken, en heb dit nog nooit eerder gedaan. doe ik dit met Botercreme?
kan je dat gewoon bij de bakker kopen? :nooo

Groetjes Christa!

2

Re: help!!!! voor het eerst taart maken

Als je deze link helemaal doorleest, wordt het vast een stuk duidelijker.
http://www.deleukstetaarten.nl/faq

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3

Re: help!!!! voor het eerst taart maken

hoi,

je kan indd een bakvorm vullen met cake mix, het wordt alleen dan wel anders van smaak als een echt kapsel(biscuit)...
bij recepten staat anders een recept voor basisbiscuit, ook erg makkelijk en toch lekker... dan wordt je taart mooi luchtig en lekker...

zodra je de taart heb gebakken, laat je hem iets afkoelen in de bakvorm... daarna probeer je hem voorzichtig te verwijderen uit de ingevetten bakvorm... dan laat je hem verder afkoelen...
zodra die helemaal afgekoeld is kan je hem in lagen snijden, is effe lastig maar met een goeie zaagmes gaat het zeker lukken...
wat ik altijd doe is aan 1 kant van het kapsel van boven naar beneden langs de zijkant een sneetje maken zodat je weet dat als je scheef zaagt dat je kapsel dan toch evengoed mooi op elkaar valt...

als je dat gedaan heb kan je de lagen gaan vullen... dan alles weer op elkaar leggen en alles dus die kant op waar dat sneetje elkaar weer vindt...mochten er dan aan de zijkanten oneffenheden zitten snij die dan voorzichtig weg met de zaagmes zodat alles mooi egaal wordt... dan strijk je hem af met BC, dit kan je maken van bijvoorbeeld 250 gram roomboter en 250 gram poedersuiker... je boter luchtig kloppen en in etappes de poedersuiker erbij doen en dan alles nog een paar minuten flik luchtig en egaal kloppen...
met behulp van een palet mes en anders achterkant van een gladvoorwerp strijk je je BC glad...

en dan kan je hem gaan bedekken met wat jij lekker vindt...

oja, nog wel een tip als je dus de cake(biscuit) uit de vorm heb gehaald, draai hem dan om, zodat de onderkant boven komt te liggen... dan heb je al een strakke bovenkant....

misschien heb je hier iets aan... ben erg benieuwd naar het resultaat ;)

suc6 ermee, het gaat je vast en zeker lukken.... niet twijfelen gewoon doen... ;)

liefs moortje

4

Re: help!!!! voor het eerst taart maken

moortje schreef:

hoi,

je kan indd een bakvorm vullen met cake mix, het wordt alleen dan wel anders van smaak als een echt kapsel(biscuit)...
bij recepten staat anders een recept voor basisbiscuit, ook erg makkelijk en toch lekker... dan wordt je taart mooi luchtig en lekker...

zodra je de taart heb gebakken, laat je hem iets afkoelen in de bakvorm... daarna probeer je hem voorzichtig te verwijderen uit de ingevetten bakvorm... dan laat je hem verder afkoelen...
zodra die helemaal afgekoeld is kan je hem in lagen snijden, is effe lastig maar met een goeie zaagmes gaat het zeker lukken...
wat ik altijd doe is aan 1 kant van het kapsel van boven naar beneden langs de zijkant een sneetje maken zodat je weet dat als je scheef zaagt dat je kapsel dan toch evengoed mooi op elkaar valt...

als je dat gedaan heb kan je de lagen gaan vullen... dan alles weer op elkaar leggen en alles dus die kant op waar dat sneetje elkaar weer vindt...mochten er dan aan de zijkanten oneffenheden zitten snij die dan voorzichtig weg met de zaagmes zodat alles mooi egaal wordt... dan strijk je hem af met BC, dit kan je maken van bijvoorbeeld 250 gram roomboter en 250 gram poedersuiker... je boter luchtig kloppen en in etappes de poedersuiker erbij doen en dan alles nog een paar minuten flik luchtig en egaal kloppen...
met behulp van een palet mes en anders achterkant van een gladvoorwerp strijk je je BC glad...

en dan kan je hem gaan bedekken met wat jij lekker vindt...

oja, nog wel een tip als je dus de cake(biscuit) uit de vorm heb gehaald, draai hem dan om, zodat de onderkant boven komt te liggen... dan heb je al een strakke bovenkant....

misschien heb je hier iets aan... ben erg benieuwd naar het resultaat ;)

suc6 ermee, het gaat je vast en zeker lukken.... niet twijfelen gewoon doen... ;)

liefs moortje


bedankt voor je antwoord, heb ik zeker wat aan!!!!

Groetjes Christa!

5

Re: help!!!! voor het eerst taart maken

ik heb het weekend mijn eerste taart gebakken.
de smaak was perfect met de mix van de site.
ik heb de hoeveelheden en minuten kloppen van de site aangehouden (vierkante vorm 25cm en 8 minuten snel en 2 minuten langzaam mixen) maar mijn bodem kwam net over de helft van het bakblik. ik bleef daardoor de bolling houden.

ik heb hem daarna gevuld met chocolade mouse en kersenvlaaivulling en slagroom met klopfix, dit was echt een super combinatie!

maar ben er niet meer aan toe gekomen om hem te gaan bekleden omdat die bolling bleef en ik na het omkeren dus een wiebelende taart had!

HELP, wat heb ik verkeerd gedaan?

(de hoogte van de vorm was 7cm)

N-Joy Cakes

6

Re: help!!!! voor het eerst taart maken

Als je de bolling er af snijdt, heb je weer een rechte taart.

Misschien kan de volgende keer de temperatuur laten oplopen; afhankelijk van welk soort oven je gebruikt, 3 x de temperatuur ophogen.

Ben jij al wederom geboren ? Handelingen 2:38 ;)