Onderwerp: Piraat-taart, gaan die zenuwen en dat gestress ooit over?
Mijn eerste echte opdracht buiten de familie, 2e opdracht ooit, maar wat een zenuwengedoe! Jawel, een piratentaart, en wilde ik zelf graag een stapeltje ervan maken. Toch weer die zenuwen: gaat het wel lukken, wordt het wel leuk wat ik heb bedacht, enz.?
Bleek het ook nog eens voor midden in de week te zijn, niet erg handig met mijn werk dus, maar gelukkig ruim op tijd alles doorgesproken, ideetjes opgedaan, de boetseersels en puzzels voorgewerkt en kapsels in 't weekend gebakken en ingevroren. Totdat je een smeltend taartje tegenkomt en je op 't laatste moment nog opnieuw moet gaan bakken, vullingen maken, vullen, bekleden enz. Stress, want wat als het nu weer misgaat?
Wat het geweest is weet ik nu nog niet. Heb bij dit taartje voor 't eerst de bc-mix van de webshop gebruikt, hiervoor had ik bc-mix van een andere shop die maar 10 min. moet rusten. Heb 'm de eerste keer toch ruim een uur laten staan, de 2e poging noodgedwongen ruim 4/5 uur, misschien is dat beter? Of toch de zwitserse room te ruim uitgesmeerd en door/over het dijkje uitgekomen.
Bij het stapelen bleek de onderste taart slecht geplakt te hebben, er zaten een soort luchtbubbels tussen biscuit/bc en fondant leek het wel. Ook werd de onderkant nogal rommelig doordat we deze noodgedwongen 2x van onderbord moesten verwisselen. Gelukkig heb ik het meeste hiervan weg kunnen werken achter de decoratie's en randversiering en om een lang verhaal kort te houden, dit is het resultaat:
De moeder van de jarige was er in ieder geval erg blij mee.
De inspiratie komt zoals gezegd van meerdere taarten, hier en elders. Mocht je er iets van jouw piratentaart in herkennen, dan heel erg bedankt!
En tips en tricks zijn altijd welkom! Misschien dat het een volgende taart dan wél eens vlekkeloos wil verlopen.