1

Onderwerp: dijkje

hallo.
ik las net een stukje op internet en ik las dat hun het daarover hebben over dijkjes..
nu vraag ik me af.. waarom doen hun van de vulling een dijkje gebruiken.
ik doe zelf me vulling gewoon met een lepel en klaar is kees.

Re: dijkje

Een dijkje botercreme om je vullling in je taart te houden. Zo wordt je marsepijn niet nat en gaat het niet smelten.

Groetjes Natasja!

3

Re: dijkje

Het dijkje wordt gemaakt om te zorgen dat de (meestal vochtige) vulling niet in aanraking komt met het fondant/marsepein.
Gebeurt dat wel dan kan het fondant/marsepein gaan smlten. Het is dus gewoon de buffer tussen vulling en bekleding. Meestal gemaakt van 1:1 bc.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

Re: dijkje

dus eigelijk moet je aan de randen wat botercreme gebruiken en in het midden bijvoorbeeld jam of andere lekkere vullingen?

5

Re: dijkje

Het is zo simpel als jij zegt.
De meeste mensen spuiten het dijkje met een spuitzak omdat je het dan gelijkmatig en makkelijk kunt aanbrengen.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.