Onderwerp: dijkje
hallo.
ik las net een stukje op internet en ik las dat hun het daarover hebben over dijkjes..
nu vraag ik me af.. waarom doen hun van de vulling een dijkje gebruiken.
ik doe zelf me vulling gewoon met een lepel en klaar is kees.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » dijkje
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
hallo.
ik las net een stukje op internet en ik las dat hun het daarover hebben over dijkjes..
nu vraag ik me af.. waarom doen hun van de vulling een dijkje gebruiken.
ik doe zelf me vulling gewoon met een lepel en klaar is kees.
Een dijkje botercreme om je vullling in je taart te houden. Zo wordt je marsepijn niet nat en gaat het niet smelten.
Het dijkje wordt gemaakt om te zorgen dat de (meestal vochtige) vulling niet in aanraking komt met het fondant/marsepein.
Gebeurt dat wel dan kan het fondant/marsepein gaan smlten. Het is dus gewoon de buffer tussen vulling en bekleding. Meestal gemaakt van 1:1 bc.
dus eigelijk moet je aan de randen wat botercreme gebruiken en in het midden bijvoorbeeld jam of andere lekkere vullingen?
Het is zo simpel als jij zegt.
De meeste mensen spuiten het dijkje met een spuitzak omdat je het dan gelijkmatig en makkelijk kunt aanbrengen.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » dijkje
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.