Onderwerp: Macarons
leuk leuk leuk. Veel lol zo te zien.
Waar blijft het recept van de macarons
onderstaand recept hebben wij die dag gebruikt en komt van tineke:
Macarons Basisrecept
Ingredienten
100 g poedersuiker -->goed gezeefd
100 g amandelpoeder -->goed gezeefd
100 g castormelis
40 ml water
80 g eiwit
kleurstof
Bereiding
Meng het amandelpoeder en poedersuiker tot een fijne broyage.[in een bakje met een spatula goed beiden mengen]
Kook de castormelis en het water tot 110 °C [siroop]
Klop ondertussen de helft van het eiwit bijna stijf.
Giet de siroop terwijl de mixer draait gelijkmatig erbij. Mix tot de schaal koud aanvoelt.
Meng de andere helft van het eiwit met de broyage tot een pasta.
Spatel eventuele kleurstof door de pasta
Spatel eerst 1/3 van het schuim goed door de pasta en daarna de rest.
Spuit de macarons op bakpapier en laat ze 1 uur drogen.
Bak ze dan pas af in een oven van 145 °C in ca 15 minuten
Eenmaal uit de oven verwijder de macarons met bakpapier en al van de bakplaat en laat ze afkoelen op een iets nat gemaakte oppervlakte.
Veel voorkomende fouten.
De oven is te heet; lichte gekleurde macarons zullen verkleuren en/of scheuren
De pasta is te ver doorgeklopt; veroorzaakt platte en doffe macarons
De massa is niet goed gemengd; de macarons zullen scheuren.
De macarons zijn niet voldoende gedroogd; de macarons zijn te ver gerezen.
lekkere Vullingen
Framboos Jam—Ganache—Creme au Citron—Caramel of Botercrème