Onderwerp: Hoeveel is een cup??en nog een vraagje
Ik heb een recept uit australi
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Hoeveel is een cup??en nog een vraagje
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Ik heb een recept uit australi
Als je effe via de zoekfunctie op CUP zoekt, vind je zeker het antwoord.
Cup is een volumemaat en niet een gewicht, dus 1 cup suiker weegt anders dan 1 cup bloem. Even googelen wil ook helpen.
Caster suiker is basterd suiker en thickend cream is een soort slagroom die je hier doorgaans niet kunt kopen. Is extra vette slagroom.
Ah oke.
Ik had inderdaad al gezocht maar kwam er niet helemaal uit.
Kun je ook een kopje gebruiken om de cup maten te meten of moet je het echt allemaal om rekenen.
BLOEM/MEEL
30 gram = 1/4 CUP
60 gram = 1/2 cup
120 gram = 1 cup
BOTER OF SUIKER
50 gram = 1/4 cup
100 gram = 1/2 cup
200 gram = 1 cup
CACAO
23 gram = 1/4 cup
45 gram = 1/2 cup
90 gram = 1 cup
VOCHT
1 cup = 0,237 liter
1 pint = 0,480 liter
1/4 pint = 0,120 liter
1 quart = 0,946 liter
Je bent een schat!!!
Ga het recept eens uitproberen:
Butterfly cupcakers with passionfruit cream klinkt veel belovend
Op deze site heb je ook omrekentabellen:
http://kook.rubriek.nl/eten&drinken/maten.php
Succes!
hahah ik had een hele andere gedachte over cup maat.... sorry
Haha ja dat dacht ik ook toen ik de vraag ging stellen maar gelukkig is mijn vraag goed begrepen
Kun je ook slagroom gebruiken ipv thickened cream of zijn hier andere producten voor?
Volgens mij is dat hetzelfde (of bijna hetzelfde) als double clotted cream, en dat is te vervangen door half-om-half slagroom/mascarpone.
En voor caster sugar en andere Engelse benamingen voor suiker heb ik het volgende voor jullie van internet geplukt:
Caster of castor sugar is de Britse benaming voor fijne kristalsuiker
De Amerikanen noemen dit weer superfine sugar .
Icing sugar is poedersuiker om glazuur oftewel icing van te maken.
De naam Confectioners sugar wordt hier ook nog wel eens voor gebruikt.
Granulated sugar is onze gewone kristalsuiker
Cane sugar of Demerara is rietsuiker
Brown sugar of Moscovado is een suiker met melassestroop en is hier in Nederland nauwelijks te koop. Je kunt hiervoor rietsuiker nemen met een klein deel tafelstroop. Basterdsuiker trekt vocht aan en is daarom niet altijd geschikt als vervanger.
Volgens mij is dat hetzelfde (of bijna hetzelfde) als double clotted cream, en dat is te vervangen door half-om-half slagroom/mascarpone.
AAh nu dacht ik mascarpone in huis te hebben is het mon chou.
Iemand nog een tip. De slagroom wat langer kloppen of wordt die waterig als je dt als toef op de cc spuit?
Waarom niet half slagroom/half monchou, luchtig geklopt? Kan ook. Of anders slagroom met klopfix. Maar slagroom nooit te lang kloppen, dan krijg je boter.
Is gelukt, slagroom mascarpone, klein beetje klopfix en verse mango.
Moet dit trouwens opstijven of beter vlak van te voren op de cc spuiten spuiten?
Heb de CC gevuld met aardbeienjam en het mengsel er bovenop gedaan.
Moet dit trouwens opstijven
Dat zal afhangen van de hoeveelheid Klopfix dat je hebt gebruikt. Moet het nog wat dragen (decoratie) of is het naar je idee niet stijf genoeg, zou ik het nog wat laten opstijven.
Het is gelukt. Heb er een 3/4 zakje klopfix bij gedaan en dit in de kom laten stijven in de koelkast. Daarna opgespoten en nog een uurtje met de cc en al in de koelkast.
Halfuurtje van te voren eruit gehaald en ze zijn schoon op.
Ga deze vulling met vers fruit vaker maken
Is gelukt, slagroom mascarpone, klein beetje klopfix en verse mango.
Maar je had dus nog wel mascarpone gekocht? Of moest hier MonChou staan?
Maar goed, het is dus gelukt. En zo leren we dus elke keer weer meer.....;) .
Op deze site heb je ook omrekentabellen:
http://kook.rubriek.nl/eten&drinken/maten.php
Succes!
Bedankt zeer handige site!
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Hoeveel is een cup??en nog een vraagje
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.