Onderwerp: Paar vragen over buttercream recept
Hoi
Ik gebruik dit recept, van de website.
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/193/Buttercream/
Ook al heb ik nog niet de standaard afmeting schepjes, ik vroeg me wel wat dingen af.
Hoort het geheel zo dik te zijn? Ik had er erge moeite mee dit op mijn taartje (klein cakevormpje) te smeren. Het plakte niet lekker, en nam stukjes kapsel mee als het er weer af kwam. Ook was het naar mijn idee erg dik! Spuiten ging amper. Moet ik er nog meer water in doen, of gewoon wat warmer maken met een magnetron?
Hoe lang kan ik het bewaren? In de koelkast neem ik aan? En daarna, als je het weer wilt gebruiken, wat opwarmen oid?
Heeft er iemand een iets duidelijker uitleg dan in een woord : 'dijkjes' spuiten? Zover ik begrepen heb is dit het met een spuitzak opbrengen van een dunne rand buttercream. Heeft iemand een voorbeeldplaatje?
ps: ik heb nu net een klein hard schriftje gekocht om alles op te schrijven anders vergeet ik veel te veel weer!