Onderwerp: Bestelling binnen :D nu paar vraagjes
Hoioi
Mijn eerste bestelling is binnen! Mooie grote ronddraaisteun, basis smoother, wat aroma's glycerine, merenque poeder en glucose. Tevens een 250gr pakje rode fondant en een 5kg emmer pettinice.
Op de bon stond: alles goed checken, maarja, ik heb nog nooit besteld en de enige paar keer dat ik in aanraking kwam met fondant had ik het uit een winkel meegekregen.
Heb dus wel alles even opengemaakt om te checken, ruiken, en stiekem al een beetje te genieten. Pfoeh wat ruikt butter aroma sterk!
Nu de vraagjes:
De emmer rolfondant is hard, maar er is wel makkelijk wat uit te lepelen. Voelt soepel na wat kneden. Is dat ook de manier om normaal gesproken wat fondant klaar te maken voor gebruik? Emmer open, zak open, stuk uithalen (hoe?) en alles weer netjes dicht, en dan kneden maar? Hij ruikt wat muf, maar das altijd zo geloof ik. verder smaakt ie uitstekend!
De rode fondant lijkt ook nogal hard, maar zeker geen steen.
Heb trouwens vandaag in de kook winkel een leuk uitprobeerdingetje gekocht. (30eu). Dittem:
Het is een porseleinen onderkant, en een nauw sluitende verstevigde silicone rand. Afwerking zou dus al exact 90 graden moeten zijn, en bijna naadloos! Iemand daar ervaring mee? Ik heb em nog niet uitgeprobeerd.
Tot slot nog een ander vraagje:
in mijn beleving is taartjesmaken nog steeds rocketscience
Voor het buttercream recept bij recepten, gebruikt met 'theelepels'. Ik houd niet zo van die eenheden eigenlijk, want ja, een theelepel kan nogal verschillen. Wat zou ik aan kunnen houden als hoeveelheden? Kan ik die buttercream bewaren als ik er een hoeveelheid van maak?