Onderwerp: botercreme + rolfondant. whats the risk?
Hoi
Ik wil voor het eerst de buttercream gaan maken met crisco zoals beschreven bij recepten. Heb aardig wat spulletjes besteld bij de webshop, onder andere de glucose die er voor nodig is en meringue poeder. (btw: bij dat recept, 1 theelepel glucose bedoelen ze ook glucosestroop mee?)
Anyway, ik heb ook gelijk een emmer fondant 5kg besteld. Nu lees ik echter ergens dat je bij sommige omstandigheden kunt hebben dat de botercreme de rolfondant doet smelten. Welke omstandigheden zijn dit?
Groetjes meneertaart
ps:
Doe ik het goed in deze volgorde?
- biscuitdeeg maken, en laten afkoelen.
- In doos doen, dagje laten staan
- na een dagje doorsnijden, vullen, en afsmeren met die (smeuige) botercreme.
- even in de koelkast om de botercreme uit te harden?
- met warm mes gladstrijken
- rolfondant eroverheen
- glad strijken.
- versieren