je kan zelf marsepein maken met eiwit.
Voor 500 gr. marsepein
• 250 gr. amandelen
• 250 gr. poedersuiker
• 1 eiwit
Poedersuiker zeven, amandelen fijn hakken.
Door elkaar mengen en eiwit bijdoen. Evt cacaopoeder of kleurstof toevoegen voor smaakje en kleur.
Oprollen en vershoudfolie en minstens 1 dag in koelkast laten liggen
eiwit hoef je niet op te kloppen, gewoon in de amandel/poedersuiker gooien en goed mengen tot je één massa hebt.
Hiermee kan je niet makkelijk bekleden, bij mij is ie te grof (hak mijn amandelen in hakmachientje van mijn mixer. Heb zelf laatst ook ongeveer dezelfde vraag op dit forum gezet. http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=87861.
Ben dus ook nog aan het uitdenken hoe ik zelf goeie marsepein kan maken waar ik mee kan bekleden. Mocht het me lukken dan laat ik het hier op het forum zeker weten !
if you can dream it, you can live it (WD)