Onderwerp: onzeker over vullingen...
hallo !
Volgende week wordt mijn tweeling 2 jaar. Ik maak dan 3 taarten (ik zweet nu al peentjes). Ik ben nog wat onzeker over mijn combinaties. Wie wil mij feedback geven? ik heb ook een paar vraagjes bij de taarten.
Ik maak een:
* Bumbataart: biscuitdeeg met 1 laag banketbakkersroom en de andere laag jam met slagroom. Bij beiden moet ik een dijkje botercreme doen, toch? Ik heb een mix in huis hier bij de webshop gekocht en die daar volgens mij wel geschikt voor. Wie kan mij vertellen wat het verschil is in smaak tussen slagroom en aangevette slagroom? Welke zou hierbij het lekkerste zijn?
* Chocoladetaart: chocoladebiscuitdeeg met 1 laag bonbonblocvulling en 1 laag zwitserse room (eventueel met jam erbij) en daaroverheen chocoladeganache (nog nooit gemaakt, dus ben erg benieuwd). Moet ik nu ook dijkjes spuiten of is dat niet nodig? De taart afsmeren met botercreme las ik op het forum, hoeft niet.
De derde taart wordt een monchoutaart met kersen, gewoon een pakje van dr Oetker volgens mij. lekker simpel!
Ik hoop feedback en adviezen van jullie te krijgen!
groetjes Silvie