1 Laatst bewerkt door laurah12 (11-03-2010 22:12)

Onderwerp: Bloem spatelen door kapsel: HELP

Eieren en suiker mixen gaat allemaal goed. Mooi van kleur, goed van volume. So far so good,
Dan komt het spatelen van de bloem.
Heel voorzichtig "schep" ik de bloem erdoor. Ik denk dat alles goed gemengd is en dan wil ik het beslag in de vorm gieten en wat blijkt, het is helemaal niet goed vermengd. Onderop zit nog heel veel bloem.
Wie o wie heeft er tips?

2

Re: Bloem spatelen door kapsel: HELP

Ik gebruikt een schuimspaan met een lange steel eraan en dan kun je goed bij de bodem.

Eten met liefde bereid en dat proef je! www.lapatissiere.nl

3

Re: Bloem spatelen door kapsel: HELP

Het probleem is eigenlijk niet dat ik niet bij de bodem kan komen, het is meer dat het niet goed vermengd.

4

Re: Bloem spatelen door kapsel: HELP

ik spatel eerst linksom door en dan rechtsom, dan kom ik ook altijd nog meel tegen en idd ook even door naar de bodem. Kom ik tijdens het over gieten ook nog meel tegen, dan stop ik met gieten en spatel nog even door.

Groetjes, Dorothea.

5

Re: Bloem spatelen door kapsel: HELP

Voeg de bloem beetje bij beetje toe; niet alles in één keer. Dan voorzichtig maar stevig spatelen totdat alles goed vermengd is.