1

Onderwerp: bc of merengueboter

He,

Ik wil vandaag voor het errst merengue boter gaan maken,omdat ik vergeten ben suikerpoeder :grr:  te halen voor de bc,alleen een aantal vraagjes,,

1:Kan ik hier ook mee afsmeren
2:kan er ik gewoon een smaakje doorheen doen???
3:Iemand het recept,met eiwitten geen poeder...

Heel erg bedankt als jullie nog tips ofzo hebben graag!!! :Y

Groetjes

2

Re: bc of merengueboter

100g fijne kristalsuiker
3 theelepels water
1 eiwit (of 5g eiwitpoeder met 30g water)
100g roomboter

Kook de suiker en het water tot het helemaal mooi helder is.
Klop het eiwit tot schuim.
Voeg al mixend de hete siroop toe en blijf kloppen tot het mengsel is afgekoeld.
(Ik had hier geen geduld voor en ging meteen verder...)
Smelt de boter (moet wel geel blijven) en voeg het toe aan het schuim.

Nu kan je zelf gaan experimenteren met smaken. Ik heb er 2 eetlepels hazelnootpasta (volgens recept) bij gedaan. Dit was echt helemaal super! Ben benieuwd welke smaakjes jullie gaan proberen... (jam/citroensap/diksap/rum/etc. etc.) 
De crème is geschikt om in te vriezen.


Dit is het recept zoals het hier op het forum onder recepten stond, maar ik zag dat het nu weg is. Gelukkig had ik 'm opgeslagen, want ik vind het erg lekker. Je kunt er wel mee afsmeren, maar ik vind het moeilijk de taart dan strak te krijgen. Ik gebruik liever botercreme 1:1.

3

Re: bc of merengueboter

Voor zover ik hier gelezen heb kan je het best afsmeren met 1:1 bc;
maar je kan er wel een smaakje doorheen doen. En je kan het ook altijd gewoon proberen, om ermee af te smeren :)
Ik ken het recept niet zonder eiwitpoeder; dus lees even mee. Dat vind ik toch wel interessant!

4 Laatst bewerkt door Marieke76 (11-03-2010 11:14)

Re: bc of merengueboter

Staat keurig op de site van Lara!

Tartacadabra.com

Heb het toevallig net weer even opgezocht voor dezelfde vraag als jij! Ik heb opgeschreven:

140 gram eiwit ( dus 20 gr eiwitpoeder + 120 gr H2O )
280 gram kristalsuiker
280 roomboter.
Voor de bereiding even bij Lara kijken!

PS: je andere vragen staan er ook op!

Groetjes Marieke
"Als je het niet vriendelijk kunt zeggen, zeg dan maar niets."

5

Re: bc of merengueboter

He tnx allemaal voor de snelle reactie!!!!! :)

6

Re: bc of merengueboter

iggie23 schreef:

He,

Ik wil vandaag voor het errst merengue boter gaan maken,omdat ik vergeten ben suikerpoeder :grr:  te halen voor de bc,alleen een aantal vraagjes,,

1:Kan ik hier ook mee afsmeren
2:kan er ik gewoon een smaakje doorheen doen???
3:Iemand het recept,met eiwitten geen poeder...

Heel erg bedankt als jullie nog tips ofzo hebben graag!!! :Y

Groetjes

Je kunt toch ook ipv suikerpoeder, poedersuiker gebruiken :+ . Ik zat de vorige keer ook met mijn handen in het haar omdat ik niet genoeg poedersuiker had.....

Na even nadenken kwam ik erachter dat poedersuiker gemaakt wordt van suiker en dat het een kwestie van het fijnmaken met mijn keukenmachine :D . En, het was gelukt.

En voor de merengue botercreme geldt...1, 2, 3!

Dus 1 deel eiwit (snufje zout), 2 delen suiker, 3 delen boter.
Groetjes en succes!

7

Re: bc of merengueboter

Met meringue botercreme kan je prima afsmeren!
Ik doe niet anders en heb nog nooit smeltende taarten gehad!
En ik vind het veeeeeel lekkerder dan 1:1 botercreme!

'If you can dream it, you can do it' (Walt Disney)

Re: bc of merengueboter

Ik ben het helemaal eens met Elja, em ik gebruik 1,2,2

Groetjes Cindy
Live,life,love,laugh and bake cakes!