100g fijne kristalsuiker
3 theelepels water
1 eiwit (of 5g eiwitpoeder met 30g water)
100g roomboter
Kook de suiker en het water tot het helemaal mooi helder is.
Klop het eiwit tot schuim.
Voeg al mixend de hete siroop toe en blijf kloppen tot het mengsel is afgekoeld.
(Ik had hier geen geduld voor en ging meteen verder...)
Smelt de boter (moet wel geel blijven) en voeg het toe aan het schuim.
Nu kan je zelf gaan experimenteren met smaken. Ik heb er 2 eetlepels hazelnootpasta (volgens recept) bij gedaan. Dit was echt helemaal super! Ben benieuwd welke smaakjes jullie gaan proberen... (jam/citroensap/diksap/rum/etc. etc.)
De crème is geschikt om in te vriezen.
Dit is het recept zoals het hier op het forum onder recepten stond, maar ik zag dat het nu weg is. Gelukkig had ik 'm opgeslagen, want ik vind het erg lekker. Je kunt er wel mee afsmeren, maar ik vind het moeilijk de taart dan strak te krijgen. Ik gebruik liever botercreme 1:1.