1

Onderwerp: AAAAAAAAAAAARCH kwarkbavarois lukt niet!

Ingrediënten

◦3 blaadjes gelatine
◦350 gr (magere) kwark
◦175 ml slagroom
◦100 gr suiker
◦1 zakje vanillesuiker
◦2 a3 tl citroenaroma

Dit is voldoende voor een taart van 24 cm rond.



Hoi,

ik probeer onderstaand recept te maken met bananenkwark, maar ik krijg klontjes!!!

Gelatine te warm? Kwark te koud? Wat doe ik fout?

HELP!


Werkwijze

◦Week de gelatine in koud water
◦Knijp de gelatine uit en smelt het op laag vuur samen met 2 a 3 el sap
◦Roer het mengsel door de rest van de kwark
◦Klop de slagroom stijf en lepel deze door het kwarkmengsel
◦Laat het mengsel nu staan tot het een goede dikte heeft om te smeren

Liefs Domi
***"absolute beginner", maar laaiend enthousiast!***

2

Re: AAAAAAAAAAAARCH kwarkbavarois lukt niet!

gelatineblaadjes warm ik nooit rechtstreeks op het vuur op. ik maak de vloeistof warm en darrin los ik ze op. weet niet ofdat het probleem kan zijn.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

3

Re: AAAAAAAAAAAARCH kwarkbavarois lukt niet!

kwark te koud?
als je gelatine dat opgelost is te snel mengt met koude kwark, krijg je klontjes.

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!