1

Onderwerp: Waarom lukt het niet.

Ik heb een ronde bakvorm van 24cm doorsnede.
Ik heb het recept hier vandaan voor biscuitbodem.
1e keer had ik gebruikt:
5 eieren maar waren xl eieren
150gr suiker
125 gr bloem
25gr maizena
zakje vanille suiker en zout.
hij werd 1 cm hoog en een bobbel erop.
dus verkeerd.
Ik dacht misschien te veel eieren en te kort geklopt.
Dus 2e keer

3 eieren maat xl.
150 gr suiker
125gr bloem
25 gr maizena
zakje vanillesuiker en zout
10 min geklopt
rest erdoor gespateld en op 180 graden hetelucht oven.
en dat 45 min.
Maar nu is hij wel beter maar niet hoger dan 1 cm geworden waar licht dat aan????????????????????????????????
moet ik 5 bodems maken om een taart te krijgen of zo???????http://i139.photobucket.com/albums/q317/jessy1481/DSC02026.jpg

2

Re: Waarom lukt het niet.

Waar heb je mee geklopt?

Enne, voor 24cm zijn 3 eieren, zelfs XL echt te weinig hoor.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Waarom lukt het niet.

heb geklopt met een mixer

4

Re: Waarom lukt het niet.

eieren kan je beter wegen dan in aantallen doen want dat wijkt allemaal nogal af....

en eh met een garde of deeghaak?
en heb je wel boven t oppervlak geklopt (garde half erin)

5

Re: Waarom lukt het niet.

oh en waren je eieren koud of op kamertemperatuur?

6

Re: Waarom lukt het niet.

over je vragen is er veel te vinden via de zoek functie... zoek op mislukt, niet hoog dat komt vaak voor in topic titles..
maar ja ff een tip.  Ik zie dat je heb gewoon een giga stuk bakpapier in je bakblik gepropt.. je kan beter een rondje onder in doen een reepjes voor de zijkanten.  Dan is de pan nog mooi glad en dus ook de zijkanten van je taart ;)

7

Re: Waarom lukt het niet.

je moet vooral erg lang mixen minstens 10 minuten.

8

Re: Waarom lukt het niet.

heb met garde gemixt 10 minuten en ja niet echt boven de oppervlakte maar maakt dat nou echt veel uit?
En de eieren heb ik in een bak met warm water gelegd en ook de bak waarin ik mixte in een bak met warm water gezet.
Ik ga wel eens de bakmix proberen misschein dat dat beter gaat.
ik heb nu een cake gemaakt en ga dat nu decoreren en vullen.

9

Re: Waarom lukt het niet.

ik gebruik per halve liter bakblik inhoud 1 ei (L), 25 gr bloem, 30gr suiker, 5 gr maizena, 1/5 zakje vanille suiker en een beetje zout.

eieren in een bak goed warm water leggen.
eieren en suiker 10 min voluit mixen, en mixer NIET helemaal in de mix drukken. dan komt er geen lucht in het mengsel en mislukt hij.
daarna nog 2 min op een minder snelle snelheid mixen.
daarna bloem en maizena erdoor spatelen.

nog een vraagje, met een garde, bedoel je dan de garden in een mixer, of een hand garde?
want mixer is wel nodig hiervoor.

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!

10

Re: Waarom lukt het niet.

ik heb het pcies zoals je beschijft gedaan.
alleen wel in de mix gemixt misschien was dat dan fout.
en ik heb de garde in de mixxer zitten dus geen handgarde.
ik ga nu toch maar eens kant en klare mix proberen kijken ofdat helpt en anders ligt het aan de oven. (heeft ook kuren)

11

Re: Waarom lukt het niet.

hmm dat zo ook kunnen idd, dat je oven aan het overlijden is ;)
dat zou wel problematischer zijn dan garden niet goed houden ;)

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!

12

Re: Waarom lukt het niet.

Ik mis in je recept de Backin poeder.Dat zou het kunnen zijn.

groetjes van Ann

13

Re: Waarom lukt het niet.

dat hoeft er ook niet in
gaat bij mij ook altijd goed, zonder backin poeder
is recept hier van de site

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!

14

Re: Waarom lukt het niet.

Wat ik nog niet genoemd heb gezien is het spatelen: als je dat niet precies goed doet dan "sla" je de lucht er weer uit; dat zie je nog niet meteen aan het beslag, maar wel na het bakken...

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

15

Re: Waarom lukt het niet.

ja de bloem maizena heb ik erin gespateld.
voorzichtig om gespateld.
dat het zich mengt.
het beslag zag er de 2e keer wel beter uit dan de eerste keer maar ja snap er niks van dat het maar 1 cm hoog wordt.
Ik geef het echt op.
de cake is ook niet hoog geworden maar dat komt doordat het in een groter bakvorm zit dan normaal en had niet genoeg beslag.

16 Laatst bewerkt door RedRose18 (06-03-2010 22:39)

Re: Waarom lukt het niet.

euhm had ik gezegd toch?

maar goed, spatelen is idd heel erg belangrijk
helemaal mee eens ;)

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!