1

Onderwerp: Kan je een schuimlaag in cake verwerken?

Zie mijn vraag. Mijn moeder vind die schuimtaarten altijd zo lekker. En nou wil ik voor haar verjaardag een kapsel maken met daartussenin een laag schuim. Kan dit of wordt het schuim dan zompig?

Tel wat je hebt en NIET wat je mist!
http://www.taartvandaphne.webklik.nl

2

Re: Kan je een schuimlaag in cake verwerken?

Heb het nog nooit tussen cake gedaan, maar wel 2 schuimlagen afgewerkt met botercreme en fondant, net als een biscuit. Ging prima. Ik denk als je het tussen cake doet dat je het schuim dan ook af moet sluiten met een laag botercreme, want dat de biscuit anders inderdaad het schuim zacht maakt.

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

3

Re: Kan je een schuimlaag in cake verwerken?

Ik bak heel vaak taart met een laag merengue ertussen. Ik bak dan wel de merengue mee met de taart bovenop (die laag komt later in het midden). Daarna doe ik er nog een lekkere laag fruitvulling tussen of mascarpone met aardbeien of zo. Ik zou alleen niet heel iets nats er tussen doen maar mokkacreme kan bijvoorbeeld ook goed. En daarna doe ik hem dicht en verwerk hem zoals anders. Het schuim blijft gewoon lekker hoor.

Eten met liefde bereid en dat proef je! www.lapatissiere.nl

4

Re: Kan je een schuimlaag in cake verwerken?

Hoe bedoel je bakt de merengue mee? In hetzelfde bakblik?

Tel wat je hebt en NIET wat je mist!
http://www.taartvandaphne.webklik.nl

5

Re: Kan je een schuimlaag in cake verwerken?

D3 schreef:

Hoe bedoel je bakt de merengue mee? In hetzelfde bakblik?

ik denk....... biscuit beslag in de bakblik, daar boven op de meringue laag.  Alles samen bakken. en als et klaar is zit de meringue midden in de taart.
Maar hoe zij et precies nou doet zou ik niet weten.

6 Laatst bewerkt door anotschka (01-03-2010 15:18)

Re: Kan je een schuimlaag in cake verwerken?

Beslag in het bakblik, merengue bovenop, als hij gebakken is, zit de merengue dus bovenop. Daarna snijd ik hem door, doe de bovenste laag onder en onderste laag boven en dan zit de merengue in het midden.

Eten met liefde bereid en dat proef je! www.lapatissiere.nl

7

Re: Kan je een schuimlaag in cake verwerken?

Ik heb het een keer gemaakt maar dan appart gebakken.
En dan tussen twee lagen caramelcreme gewoon grof verkruimelt.
het bleeft krokant.
was heel zoet maar wel heel lekker.

8

Re: Kan je een schuimlaag in cake verwerken?

Dank je meiden! Ik ga dus lekker schuimtaart maken met kapsel!

Tel wat je hebt en NIET wat je mist!
http://www.taartvandaphne.webklik.nl