Samenvatting van de meest voorkomende oorzaken als je biscuit niet omhoog komt:
- eieren niet warm genoeg (zie je doordat ze niet mooi 'fluffy' worden, in dat geval warm ipv lauw water gebruiken)
- niet lang genoeg gemixt (zie je doordat het beslag niet heel hoog komt in de kom, of het ziet er niet wit uit, in dat geval volgende keer langer mixen)
- te 'goed' gespateld (zie je doordat je beslag inzakt, in dat geval de volgende keer heel voorzichtig scheppen, zo min mogelijk en beslist niet roeren.
Er staat sinds gisteren een foto bij het recept op de site, daar kun je goed aan zien hoe je beslag eruit moet zien voordat je de bloem erdoor gaat spatelen.
Succes!
Jozien.
PS: ow ja, ik heb er nog 1: te grote eieren gebruikt! Bijv XL ipv M, waar het recept vanuit gaat. Zie je doordat je beslag heel vloeibaar is, je kunt het schenken in plaats van scheppen. Te voorkomen door je eieren af te wegen (eerst breken). Een ei maat M weegt ca. 50 gram.
Eigen taart is goud waard! ;)
Klik
HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en
HIER voor links van medebaksters!