Onderwerp: Recept Delicious: Hazelnoot-Mokka CC met mokkatopping
Benodigdheden voor 12 cupcakejes : Bereiden +/- 40 min/ oven +/- 35 min.
130 gr gepelde hazelnoten (zonder vliesjes)
80 gr zachte ongezouten boter
160 gr lichtbruine basterdsuiker
2 eieren + 1 eierdooier
65 ml sterke espresso, lauwwarm
100 gr bloem, gezeefd
3 tl bakpoeder, gezeefd
mespunt kruidnagelpoeder
Mokkatopping: :-)
300 gr poedersuiker, gezeefd
100 gr zachte ongezouten boter
30 ml sterk gezette espresso
90 ml hazelnoot-chocoladepasta
mokka koffieboontjes voor de garnering
Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de hazelnoten in een ovenschaal en rooster ze in het midden van de oven in 10 minuten knapperig.
Laat iets afkoelen en maal fijn in de keukenmachine.
klop de boter met de suiker in een ruime kom met de mixer totdat het geheel mooi lichtschuimig en zacht is. Voeg