1 Laatst bewerkt door Dani (06-02-2010 23:56)

Onderwerp: Recept Delicious: Hazelnoot-Mokka CC met mokkatopping

Benodigdheden voor 12 cupcakejes : Bereiden +/- 40 min/ oven +/- 35 min.

130 gr gepelde hazelnoten (zonder vliesjes)
80 gr zachte ongezouten boter
160 gr lichtbruine basterdsuiker
2 eieren + 1 eierdooier
65 ml sterke espresso, lauwwarm
100 gr bloem, gezeefd
3 tl bakpoeder, gezeefd
mespunt kruidnagelpoeder

Mokkatopping: :-)

300 gr poedersuiker, gezeefd
100 gr zachte ongezouten boter
30 ml sterk gezette espresso
90 ml hazelnoot-chocoladepasta
mokka koffieboontjes voor de garnering

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de hazelnoten in een ovenschaal en rooster ze in het midden van de oven in 10 minuten knapperig.
Laat iets afkoelen en maal fijn in de keukenmachine.
klop de boter met de suiker in een ruime kom met de mixer totdat het geheel mooi lichtschuimig en zacht is. Voeg

2

Re: Recept Delicious: Hazelnoot-Mokka CC met mokkatopping

geweldig, geweldig, geweldig

3

Re: Recept Delicious: Hazelnoot-Mokka CC met mokkatopping

dank je voor je moeite
maar wat zijn de ingredienten voor de topping en hoeveel ????

4

Re: Recept Delicious: Hazelnoot-Mokka CC met mokkatopping

hahahaha ojeeee, die was ik indd bij dit recept vergeten! Oeps.. ik ga hem aanpassen..

5

Re: Recept Delicious: Hazelnoot-Mokka CC met mokkatopping

zou je de topping ook als vulling voor taart kunnen gebruiken ??

* Liefs Mareille *

6

Re: Recept Delicious: Hazelnoot-Mokka CC met mokkatopping

Voor mokka vulling gebruik ik gewoon botercreme van de mix en daar voeg ik 2 eetlepels oploskoffie bij en 1 eetlepel chocopast. Dan heb je een heerlijke mokkavulling.. misschien een idee?

7

Re: Recept Delicious: Hazelnoot-Mokka CC met mokkatopping

Is er iemand die het recept voor me kan aanvullen want het is helaas niet meer compleet.

Groetjes Cindy

8

Re: Recept Delicious: Hazelnoot-Mokka CC met mokkatopping

Cindy5409 schreef:

Is er iemand die het recept voor me kan aanvullen want het is helaas niet meer compleet.


Hazelnoot/moccacc's

Benodigdheden voor 12 cupcakejes : Bereiden +/- 40 min/ oven +/- 35 min.

130 gr gepelde hazelnoten (zonder vliesjes)
80 gr zachte ongezouten boter
160 gr lichtbruine basterdsuiker
2 eieren + 1 eierdooier
65 ml sterke espresso, lauwwarm
100 gr bloem, gezeefd
3 tl bakpoeder, gezeefd
mespunt kruidnagelpoeder

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de hazelnoten in een ovenschaal en rooster ze in het midden van de oven in 10 minuten knapperig.
Laat iets afkoelen en maal fijn in de keukenmachine.
klop de boter met de suiker in een ruime kom met de mixer totdat het geheel mooi lichtschuimig en zacht is. Voeg één voor één de eieren toe en mix elk ei net zolang tot het geheel is opgenomen. Voeg de espresso toe en mix het glad. Spatel er nu luchtig in delen de bloem, bakpoeder, kruidnagel, snufje zout en de gemalen hazelnoten door. Vul de vormpjes voor tweederde met het beslag en bak in 20-25 min. stevig en gaar. De cake veert dan mooi terug als je erop drukt. Laat ze 5 min. in de vormpjes afkoelen.
Mix voor de topping de poedersuiker met de boter op lage snelheid. Voeg de espresso toe en meng goed, zet de mixer op hoge snelheid en klop het luchtig.
Voeg de hazelnoot-chocoladepasta toe en mix het kort. Schep op elk cakeje een flinke toef mokkaglazuur en garneer met een moccaboontje.

9

Re: Recept Delicious: Hazelnoot-Mokka CC met mokkatopping

dank je wel

Groetjes Cindy