Ik gebruik alle 2 en vind dat er best veel verschil in fondant en marsepein zit.
Het liefst gebruik ik fondant, omdat het wat elastischer is, marsepein scheurt sneller, maar vind ik wel steviger.
Mijn werkblad smeer ik nooit in met crisco, maar ik bepoeder mijn blad altijd met poedersuiker. tijdens het uitrollen je lap een paar keer rond draaien, zodat hij los blijft van je blad.
Tijdens het bekleden, vind ik dat Marsepein sneller scheurt dan fondant. Maar daarentegen droogt fondant weer sneller uit.
Om eventuele kleine scheurtjes te repareren bij marsepein gebruik ik een klein beetje water, terwijl water bij fondant heel erg vlekt ( glimt op de plekken waar het nat is geweest). Daar gebruik ik dan weer crisco voor.
Voor strikken of schoentjes gebruik ik altijd marshmellowfondant of fondant, omdat dat lekker uithard. Marsepein word niet hard, ook niet met tylose.
Fondant koopt ik altijd in de hebshop per 5 kilo emmer. Mijn marshmellow fondant maak ik zelf......hmmm dat vind ik zooo lekker
Maargoed, dat wat ik hierboven heb geschreven, kan bij een ander weer heel anders zijn. Tis vooral wat je zelf het prettigst vind, en daar kom je alleen maar achter als je het alle 2 een keer hebt gebruikt.
Groetjes San