1

Onderwerp: houdbaarheid ganache

ik heb op dit forum gezocht naar de houdbaarheid van ganache en ik kwam niet echt duidelijke antwoorden tegen.
dus naar het www en toen kwam ik dit tegen:

"In een recente VLAZ studie werd de houdbaarheid van een ganache (chocolade/room) vulling onder de loep genomen. Waar de oorspronkelijke ganache (wateractiviteit: 0,85) reeds na enkele weken bewaring bij kamertemperatuur schimmeluitgroei vertoonde , bleek de toevoeging van alcohol (vanaf 1%) voldoende om de natuurlijke besmetting met schimmels op te vangen en 6 maand houdbaarheid te bekomen."

nou is het niet mijn bedoeling om het tot 6 maanden houdbaar te laten zijn, maar het wordt "na reeds enkele weken..." is voor mij voldoende om te zeggen dat ganache wel een weekje houdbaar is.

Ik weet niet of het waar is maar ik durf het wel te proberen met mijn ganache die ik woensdag gemaakt heb en zondag wil nuttigen. (taart zelf moet nog uit de vriezer komen).

Iemand ervaring met houdbaarheid ganache?
http://www.fte.ugent.be/vlaz/VLAZ_FOODGATE_STW_32.pdf

2

Re: houdbaarheid ganache

Ik durf het voor mezelf ook zeker wel aan, maar zou met het maken voor anderen wel wat voorzichtiger zijn :think:
Voor zover ik weet kun je ganache trouwens ook invriezen :Y

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

3

Re: houdbaarheid ganache

ik bewaar het niet zo lang hoor.
Wel doe ik de ganache zowel op de taart als het restje in een bakje in de vriezer. Dat gaat prima