Onderwerp: houdbaarheid ganache
ik heb op dit forum gezocht naar de houdbaarheid van ganache en ik kwam niet echt duidelijke antwoorden tegen.
dus naar het www en toen kwam ik dit tegen:
"In een recente VLAZ studie werd de houdbaarheid van een ganache (chocolade/room) vulling onder de loep genomen. Waar de oorspronkelijke ganache (wateractiviteit: 0,85) reeds na enkele weken bewaring bij kamertemperatuur schimmeluitgroei vertoonde , bleek de toevoeging van alcohol (vanaf 1%) voldoende om de natuurlijke besmetting met schimmels op te vangen en 6 maand houdbaarheid te bekomen."
nou is het niet mijn bedoeling om het tot 6 maanden houdbaar te laten zijn, maar het wordt "na reeds enkele weken..." is voor mij voldoende om te zeggen dat ganache wel een weekje houdbaar is.
Ik weet niet of het waar is maar ik durf het wel te proberen met mijn ganache die ik woensdag gemaakt heb en zondag wil nuttigen. (taart zelf moet nog uit de vriezer komen).
Iemand ervaring met houdbaarheid ganache?
http://www.fte.ugent.be/vlaz/VLAZ_FOODGATE_STW_32.pdf