1

Onderwerp: Stevig kapsel?

Ik weet niet of deze vraag al ooit is gesteld dus stel ik hem nogmaals.
Mij valt het op dat als ik biscuit bak hij steviger is dan die van de bakker ofzo.
Laatst toen ik op een workshop was had ze een kapsel die mooi terug veerde.
Dat is bij mij niet.
ik doe precies als de recepten hier op de site, alle aantallen kloppen.
zou ik dan moeten uitproberen met meer of m inder ei? of meer of minder water?

ook merk ik dat de onderkant vet is zal dat komen omdat ik mijn bakvorm inspuit met bakspray?

graag ideeën/tips/opmerkingen en aanmerkingen

De groeten uit Brabant van TAMARA
https://www.facebook.com/TamaraNL1977

2

Re: Stevig kapsel?

Gebruik je de mix of gewoon een recept ?

Ben jij al wederom geboren ? Handelingen 2:38 ;)

3

Re: Stevig kapsel?

mix en dan het recept van hier voor biscuit van mix

Maar ja als ik dan verder kijk komt het niet overeen met de maten die in de tabellen staan.

Ik kreeg de tip van een vriendin om de tabel van hier aan te houden.

Heb trouwens mix van soezie.

De groeten uit Brabant van TAMARA
https://www.facebook.com/TamaraNL1977

4

Re: Stevig kapsel?

Ik heb begrepen dat het schema van de site van felicitaartjes, beter overeenkomt bij het gebruik van de mix.

Ik gebruik zelf de mix van de webshop, dus ik weet niet of het aan de mix van Soezie ligt.

Anders moet je een de mix van de webshop uitproberen.

Ben jij al wederom geboren ? Handelingen 2:38 ;)

5

Re: Stevig kapsel?

het schema van felicitaartjes heb ik eerlijk gezegd nog niet geprobeerd dat kan ik natuurlijk ook nog proberen  :)

De groeten uit Brabant van TAMARA
https://www.facebook.com/TamaraNL1977

6

Re: Stevig kapsel?

Het zou best aan de mix kunnen liggen. Ik ben begonnen met het gewone recept, heb daarna de mix van de webshop gebruikt en gebruik nu een mix die ik hier bij de molen koop. Resultaat bij alledrie de recepten was verschillend.

7

Re: Stevig kapsel?

De hoeveelheden hier op de site zijn niet gemaakt voor de Soeziemix, dus misschien toch wat aanpassen.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

8

Re: Stevig kapsel?

ok ga proberen thnx voor jullie reacties :)

De groeten uit Brabant van TAMARA
https://www.facebook.com/TamaraNL1977

9

Re: Stevig kapsel?

Ik heb de Soeziemix even voor je omgerekend. Het recept volgens de site is voor een 26 cm ronde vorm. Aan de hand van de inhoud van de verschillende vormen krijg je dan onderstaand overzicht.
Voor het beste resultaat alles goed afwegen. Een ei is gemiddeld 50 gr, dus voor bijvoorbeeld de 20 cm vorm heb je iets minder dan 3 eieren nodig.
Het water meet ik altijd af met een klein spuitje (verkrijgbaar bij de apotheek. 
Hoop dat je hier iets aan hebt.

Vorm 20 cm (inhoud 2,2 l): 150 gr mix - 120 gr ei - 6 gr water
Vorm 22 cm (inhoud 2,7 l): 180 gr mix - 145 gr ei - 7 gr water
Vorm 24 cm (inhoud 3,2 l): 215 gr mix - 175 gr ei - 9 gr water
Vorm 26 cm (inhoud 3,7 l): 250 gr mix - 200 gr ei - 10 gr water
Vorm 28 cm (inhoud 4,3 l): 290 gr mix - 230 gr ei - 12 gr water

10

Re: Stevig kapsel?

djehr bedankt voor je reuze goeie tip dit ga ik zeker uitproberen

De groeten uit Brabant van TAMARA
https://www.facebook.com/TamaraNL1977