1

Onderwerp: marsepein niet soepel

Goedemorgen dames,

ondertussen heb ik al aardig wat taarten gebakken, met veel plezier.
Gisteren een taart bekleed, althans geprobeerd. Ik had wat restjes marsepein en die heb ik bij elkaar gedaan, dit alles tot

2

Re: marsepein niet soepel

ik heb ook zo'n bol liggen, ik weet niet waar het aan ligt, ik gebruik dat nu maar om versieringen te maken, dat lukt nog net...zonde he.....

dus....ik ben ook benieuwd wat te doen....

ik ben toch wel benieuwd naar je taartje, misschien kun je de foutjes "wegwerken" met blommen ofzo.... maar kan me voorstellen dat je ff de pest in hebt, had ik ook toen ik die bol wilde uitrollen, het is me niet eens gelukt.....

3

Re: marsepein niet soepel

Bij mij gebeurd dat ook als ik het in een bepaald soort plastic zakjes bewaar (soort diepvries zakjes) dan is het net of het smelt en wordt plakkerig en korrelig..

En ehh niet je lol hierdoor laten bederven hoor :) Taartjes maken is nog steeds leuk :Y

Alleen volgende keer geen oude marsepein gebruiken :)

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

4

Re: marsepein niet soepel

Tuurlijk ga ik de scheuren wegwerken, maar ja, toch baal je van hoe het er uit ziet omdat het anders wel lukt.
Wellicht inderdaad te oude marsepein, al ben ik echt nog niet heel lang bezig.
We zullen eens kijken welke adviezen er nog komen.

5

Re: marsepein niet soepel

Ik durf eigenlijk nooit geen poedersuiker en/of crisco erdoor te doen. bang dat ik de marsepein er mee verpest. Wanneer mijn marsepein te stug is leg ik deze even (paar seconde maar!) in de magnetron. Dan is ie weer soepel en beter te verwerken.