1

Onderwerp: Swiss Meringue Botercr

hoi

ik wil de Swiss Meringue Botercr

het leven is een groot feest,je moet alleen zelf de slingers ophangen            /

Re: Swiss Meringue Botercr

je moet kloppen totdat de suiker is gesmolten, de temperatuur dat suiker smelt is hoger dan de temperatuur dat salmonella dood gaat, dus je zit sowieso veilig als je het recept goed volgt

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: Swiss Meringue Botercr

dus je hoeft niet een bepaalde temperatuur aan te houden
bedankt tirza!

het leven is een groot feest,je moet alleen zelf de slingers ophangen            /

4

Re: Swiss Meringue Botercr

Ik heb er wel eens een voedingsthermometer ingehouden en het is al snel zo'n 70-80 graden en dat is heet genoeg voor de salmonella. Ik heb trouwens ook eens een literpak gepasteuriseerd eiwit gekocht, niet zozeer omdat ik zo huiverig ben voor die salmonella, maar omdat ik nooit wist wat ik met de ei-gelen moest doen, en je hoeft niet te kliederen met het ei-scheiden :+!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

5

Re: Swiss Meringue Botercr

nou ik heb hem gemaakt
en hij is heerlijk luchtig op de hoeveelheid suiker na dan
denk dat al me vullingen er nu uitliggen
ik wou er nog witte chocolade door heen doen maar dat werdt me toch echt te zoet
dus heb voor puur gekozen ik heb er 100 gr door heen gedaan
weet iemand hoe ik de kleur donkerder kan krijgen, gewoon met kleurstof?

het leven is een groot feest,je moet alleen zelf de slingers ophangen            /

Re: Swiss Meringue Botercr

ja hoor je kunt kleurstof gebruiken ;)

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

7

Re: Swiss Meringue Botercr

daar gaat me potje met bruine kleurstof :D

oh en dan nog een vraagje kan je ook minder suiker gebruiken of kloppen de verhoudingen dan niet meer?
vind hem zo net ff t

het leven is een groot feest,je moet alleen zelf de slingers ophangen            /

8

Re: Swiss Meringue Botercr

Ik maak ook vaak de swiss merengue botercreme en vond hem de eerste keer ook veeeel te zoet.. Ik gebruik nu 220 gr suiker ipv 280 gram. Ik vind hem zo lekker.. Gister heb ik het geprobeerd met verse mango ertussen.. Echt een aanrader als je van mango houdt.. Goddelijk!! :D

9

Re: Swiss Meringue Botercr

thanx  kelly
dan ga ik dat ook doen denk dat hij dan een stuk lekkerder is

het leven is een groot feest,je moet alleen zelf de slingers ophangen            /