1

Onderwerp: Mix BC vraagje.. / advies

Ja.. de zoveelste vraag ;)

Wil nu voor het eerst de mix gaan maken.
Op de verpakking staat 100 mix
100 poedersuiker (zelfde als suikerbakkerspoeder?)
200 ml water .. is dit niet teveel water? zat zelf te denken aan 150

en daarna dus 250 roomboter.

Dit omdat ik wel via t forum begreep dat het anders te waterig word en dat dan met afsmeren je marsepein smelt. ?
Of is 150 dan weer te weinig?

wie kan mij adviseren ??

Enjoy, Life, Laugh and Cake!

2

Re: Mix BC vraagje.. / advies

Nee hoor, ik gebruik ook altijd 150ml water. Ik smeer ook altijd af met de mix, en heb nooit problemen. Het belangrijkste is dat je als de boter erdoor gaat heel goed mixt, want als je dat niet doet en je hebt op sommige stuken alleen de aangemaakte mix zonder boter dan gaat het wel smelten. Snap je 'm nog? hihihihi

Er bestaat meer in het leven dan taart maken. Taart eten!!!

Re: Mix BC vraagje.. / advies

Hoe zei je nikki?? hahaha

Ja ik sanp m ;)
De boter heb ik nu al uit de koelkast.. de mix  erin en poedersuidersuiker (gezeefd)
wilde toch even van het water zeker weten voordat ik verder ga haha ;)

met de boter snij ik later in blokjes en dan langzaam 1 voor 1 door de mix.

Enjoy, Life, Laugh and Cake!

4

Re: Mix BC vraagje.. / advies

Ik doe er altijd 200 ml water bij en ik heb er gelukkig nooit last van gehad

Zeg wat je meent en meen wat je zegt!

5

Re: Mix BC vraagje.. / advies

Ik deed altijd 200 ml maar doe nu ook 150 ml.

Wat ik overigens heb ontdekt is dat als je je boter wat meer laat smelten ( de helft was bij mij echt vloeibaar) en dat eerst goed mixt en dan de mix van mix/poedersuiker/water erbij doet hij veel witter en luchtiger wordt..

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

Re: Mix BC vraagje.. / advies

@ bommeltje..

dus eerste de boter nadat is zacht is deze eerst mixen tot een geheel en dat pas de andere gemixte smurrie (sorry ff voor de benaming) toevoegen

Enjoy, Life, Laugh and Cake!