Onderwerp: 3 vraagjes: fondnat zacht / fondant stroef / taart lekt,smelt
3 vraagjes...
Vraag 1
Wie heeft hier ook last van en wat zou ik ertegen kunnen doen.
Als ik de fondant gekleurd heb in de broodbakmachine komt het er erg zacht en plakkerig uit. Hierdoor is die veel te zacht om uit te rollen.
Ik heb het volgende al geprobeerd:
-Een dag van tevoren kleuren
-Wat poedersuiker erdoor gemixd
-Even in de koelkast gelegd
Maar het helpt ellemaal niks...
Vraag 2
Ik rol het fondant uit op bakpapier ingesmeerd met een laagje crisco zodat het beter loslaat. Dan draai ik het bappapier om boven de taart en haal voorzichtig het bakpapier eraf. Het is ideaal, maar ik kan de taart niet smoothen. Door de crisco is de laag fondant stroef geworden... Wat kan ik hieraan doen? Ik rolde eerst uit op maizena maar dat wordt zo'n witte poederbende...
Vraag 3...
Ik heb de laatste taarten last van lekken. Aande onderkant komt er een stroperig goedje uit lekken. Wat kan dit zijn? Ik smeer sf met botercreme...
Hopelijk kan iemand mij helpen...