kaatjekeutel schreef:Jeetje wat mooi! Zo strak, zou graag willen weten waar je mee afsmeert en misschien een tip van je om mijn taarten ook zo strak te krijgen!
Wat lief, al jullie enthousiaste reacties doen me goed. Ik ben zelf ook wel trots op deze taart en laat de foto's aan iedereen zien. Maar ik denk dat jullie dat wel herkennen 
Wat betreft het afsmeren: ik gebruik eigenlijk altijd 1:1 botercreme/poedersuiker.
En dan ben ik wel een pietje precies: ik smeer af, laat het hard worden en dan strijk ik het glad (met mijn grote paletmes). Ik gebruik niet heel veel botercreme, dus het is niet echt een dikke laag.
Verder was bij deze taartjes de fondant best nog wel dik, dat zag ik toen de taart werd aangeneden. Ik denk wel 4 of 5 mm.
Ik gebruik een smoother en probeer zo min mogelijk met mijn vingers het glad te strijken omdat het dan toch niet glad wordt (gleuven in de zijkant waar de lagen op elkaar komen, snap je?). En dan laat ik het wat uitharden. De laatste weken gewoon in de garage, want daar is het behoorlijk koud.
Zo doe ik het..
Groetjes!
Marjolein