Onderwerp: Help - slagroom
Hellup, mijn slagroom wordt niet stijf.
Ik gebruik altijd de slagroom hieronder en heb alles gedaan zoals ik normaal doe, maar hij wordt niet stijf. Het blijft pap. Wie kan mij helpen
week 3 blaadjes gelatine in ruim koud water.
Roer in een hittebestendige kom 1 eierdooier, 25 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker en 3 eetlepels koude melk door elkaar. Zet de kom op een pan heet maar niet kokend water (au bain marie) en klop het dooiermengsel tot het enigzins gebonden en schuimig is.
Knijp de gelatine blaadjes goe duit en roer ze door het warme dooiermengsel. Laat het mengsel iets afkoelen maar nog niet opstijven.
Intussen 1/2 liter ijskoude slagroom met 25 gr. poedersuiker stijf kloppen.
Roer er het eimengsel luchtig en zet het 1 uur in de koelkast voordat je het gaat verwerken.
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com