1

Onderwerp: Help - slagroom

Hellup, mijn slagroom wordt niet stijf.

Ik gebruik altijd de slagroom hieronder en heb alles gedaan zoals ik normaal doe, maar hij wordt niet stijf. Het blijft pap. Wie kan mij helpen

week 3 blaadjes gelatine in ruim koud water.
Roer in een hittebestendige kom 1 eierdooier, 25 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker en 3 eetlepels koude melk door elkaar. Zet de kom op een pan heet maar niet kokend water (au bain marie) en klop het dooiermengsel tot het enigzins gebonden en schuimig is.
Knijp de gelatine blaadjes goe duit en roer ze door het warme dooiermengsel. Laat het mengsel iets afkoelen maar nog niet opstijven.
Intussen 1/2 liter ijskoude slagroom met 25 gr. poedersuiker stijf kloppen.
Roer  er het eimengsel luchtig en zet het 1 uur in de koelkast voordat je het gaat verwerken.

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

2

Re: Help - slagroom

Was de kom geheel vetvrij?

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

3

Re: Help - slagroom

Ja die was geheel vetvrij. Snap er nix van.

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

4 Laatst bewerkt door Mirjam5 (31-01-2010 11:24)

Re: Help - slagroom

hier hoeft je kom niet vetvrij voor te zijn hoor, alleen als je eiwitten gaat kloppen.

Verder weet ik het ook niet. Misschien langer in de koelkast aan het eind?
Of misschien heb je een ander merk slagroom? Ik wist het eerst ook niet, maar het schijnt dat slagroom per merk verschilt hoe stijf je het kan slaan heb ik hier ergens eens gelezen.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

5

Re: Help - slagroom

Het heeft de hele nacht staan opstijven in de koelkast maar het is echt een blubberzooi

Ik ga het zo nog eens met een andere mixer proberen te mixen en anders wordt het botercreme en banketbakkersroom in de taart, het is niet anders

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

6

Re: Help - slagroom

Of wellicht klopfix gebruiken.. :)

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

7

Re: Help - slagroom

hi.
Ik heb het pas ook gehad met slagroom. Ik kreeg de slagroom niet stijf en pas na 2 zakjes klop-fix lukte het wel.
Maar ik had langhoudbare slagroom gekocht, en niet die uit het koelvak. Ik denk dat het bij mij daar aan lag. Maar wat voor slagroom had jij?
Groetjes Marianne

Groetjes Marianne

8

Re: Help - slagroom

Er zaten ondertussen al 2 zakjes klopfix in, zonder resultaat.

Ik had 2 van die potjes van Zaanse Hoeve (normaal van de AH).

Ach, heb het nu met botercreme opgelost.

Bedankt voor de reacties

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

9

Re: Help - slagroom

Dat merk Zaanse Hoeve; daar had ik ook af en toe problemen mee! Sinds ik het AH merk slagroom gebruik is dat verleden tijd!

10

Re: Help - slagroom

Dan zal het aan het merk liggen misschien. Bedankt!

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

11

Re: Help - slagroom

Ik heb ook nooit geen problemen met AH merk!

12

Re: Help - slagroom

MarianneB schreef:

hi.
Ik heb het pas ook gehad met slagroom. Ik kreeg de slagroom niet stijf en pas na 2 zakjes klop-fix lukte het wel.
Maar ik had langhoudbare slagroom gekocht, en niet die uit het koelvak. Ik denk dat het bij mij daar aan lag. Maar wat voor slagroom had jij?
Groetjes Marianne

Houdbare slagroom moet je eerst goed koelen in de koelkast, dan zou het wel moeten lukken.

If life gives you lemons, make lemoncurd.