Onderwerp: marsepein smelt
Hoi hoi,
Ik ben pas net begonnen met deze leuke hobby. Ik heb nu 2 taarten gemaakt, eentje heb ik bekleed met marsepein, de ander met rolfondant.
Ik heb alles precies volgens 'het boekje' gedaan alleen bij allebei mijn taarten is de marsepein gaan scheuren en smelten.
Ik heb een kant en klare mix gebruikt en een laagje jam met banketbakkersroom en frambozen om hem te vullen.
Heb ik de marsepein te dun gerold (heb precies het gewicht genomen dat hier op de site aangegeven stond) Is dat het gewicht dat op de taart komt of het gewicht dat je uit moet rollen (ik hou een heel stuk over dus stel dat hier 450gr staat, zit er geen 450 gr op de taart)
Of komt het door de jam of botercreme? en die frambozen moeten die dan echt helemaal ontdooit zijn of is dat niet nodig?
Misschien voor jullie hele simpele vragen maar ben echt pas net begonnen :-D