1 Laatst bewerkt door Heleen61 (15-01-2010 09:30)

Onderwerp: Hoe maak je deze "vieze" taart.....

Van personeel van de maag/darm afdeling van een ziekenhuis heb ik het verzoek gekregen een "drol" taart te maken  :o

Ik heb hele mooie drollen hier voorbij zien komen, maar die liggen

Groetjes, Heleen
Mijn foto's

2

Re: Hoe maak je deze "vieze" taart.....

Misschien een gestapelde taart in vorm snijden?

3

Re: Hoe maak je deze "vieze" taart.....

Ik moest gelijk denken aan de poop icing op cake wrecks haha. 
uhm ik zou ook doen wat sharon zei.. gestappeld en in vorm snijden.  als je dat goe wordt et wel heel moeilijk met bekleden.. dus ik zou een hoop ganache maken en eroverheen gieten. 
Oh en ik denk ook cake gebruiken ipv biscuit.

4

Re: Hoe maak je deze "vieze" taart.....

Neem een grote blanda schaal (rond 20 cm) en bak daar cake in (geen biscuit, want dat snijd niet fijn als je een sculptuur wilt maken).
Vervolgens is het een kwestie van in vorm snijden. Mijn ervaring is dat een keukenschaar hierbij ook een handig hulpje kan zijn.
Daarna afsmeren met botercreme...vervolgens even een uurtje in de vriezer, en dan ganache eroverheen gieten.
Maar je kan er ook voor kiezen om hem i.p.v. hem te overgieten met ganachedaarna de taart te bekleden met rolfondant of marsepein.
Succes!


Groetjes,]
Annette

Groetjes v. Annette.

5

Re: Hoe maak je deze "vieze" taart.....

Heel erg bedankt alvast, het idee gaat vorm aannemen  ;)

Groetjes, Heleen
Mijn foto's

6

Re: Hoe maak je deze "vieze" taart.....

hahaha ben wel heel benieuwd naar deze taart!

7

Re: Hoe maak je deze "vieze" taart.....

Zodra hij er is, zal ik hem posten hoor....

Groetjes, Heleen
Mijn foto's

8

Re: Hoe maak je deze "vieze" taart.....

nou een drol maken is toch niet zo moeilijk ?
even naar de vwc en...,he bah wat ben ik weer vies .:lol:
nee ,een crem

INACTIEF

9

Re: Hoe maak je deze "vieze" taart.....

net als cakeballetjes, kruim met botercreme of iets anders tot een mengsel maken dan geen balletjes maar een slang maken en op, in de lengte uitgerolt bruin marsepein/fondant leggen.
dan marsepein/fondant dicht vouwen (dan heb je een bekleede slang).
En dat dan in de vorm van een drol leggen.
hopelijk is mijn uitleg te snappen...
zag dit in een boek maar dan maakte ze er een slang van.

10

Re: Hoe maak je deze "vieze" taart.....

Poortje schreef:

net als cakeballetjes, kruim met botercreme of iets anders tot een mengsel maken dan geen balletjes maar een slang maken en op, in de lengte uitgerolt bruin marsepein/fondant leggen.
dan marsepein/fondant dicht vouwen (dan heb je een bekleede slang).
En dat dan in de vorm van een drol leggen.
hopelijk is mijn uitleg te snappen...
zag dit in een boek maar dan maakte ze er een slang van.

H

Groetjes, Heleen
Mijn foto's

11 Laatst bewerkt door Etspaghet (24-01-2010 21:37)

Re: Hoe maak je deze "vieze" taart.....

Ik zou gewoon 3 ronde kapsels bakken (van groot naar klein) en van 2 kapsels de hoeken rond van maken (dmv bijsnijden) in de onderste een beetje een kuiltje maken zodat het tweede kapsel er wat inzakt.

Het bovenste kapsel in de vorm van een punt die rechtop staat.

Dan alledrie stapelen en volgens mij heb je dan ook een drol :D

Neem je ook een kijkje op mijn facebook pagina? Cake Dutchess

12

Re: Hoe maak je deze "vieze" taart.....

Het wordt nog moeilijk kiezen, welke techniek mij het beste lijkt....

Groetjes, Heleen
Mijn foto's

13

Re: Hoe maak je deze "vieze" taart.....

Of misschien een variant op de billentaart, drol in actie zeg maar :P? Ik kan me voorstellen dat alleen een hoop stront heel misschien wat saai is?