Onderwerp: Hoe maak je deze "vieze" taart.....
Van personeel van de maag/darm afdeling van een ziekenhuis heb ik het verzoek gekregen een "drol" taart te maken
Ik heb hele mooie drollen hier voorbij zien komen, maar die liggen
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Hoe maak je deze "vieze" taart.....
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Van personeel van de maag/darm afdeling van een ziekenhuis heb ik het verzoek gekregen een "drol" taart te maken
Ik heb hele mooie drollen hier voorbij zien komen, maar die liggen
Misschien een gestapelde taart in vorm snijden?
Ik moest gelijk denken aan de poop icing op cake wrecks haha.
uhm ik zou ook doen wat sharon zei.. gestappeld en in vorm snijden. als je dat goe wordt et wel heel moeilijk met bekleden.. dus ik zou een hoop ganache maken en eroverheen gieten.
Oh en ik denk ook cake gebruiken ipv biscuit.
Neem een grote blanda schaal (rond 20 cm) en bak daar cake in (geen biscuit, want dat snijd niet fijn als je een sculptuur wilt maken).
Vervolgens is het een kwestie van in vorm snijden. Mijn ervaring is dat een keukenschaar hierbij ook een handig hulpje kan zijn.
Daarna afsmeren met botercreme...vervolgens even een uurtje in de vriezer, en dan ganache eroverheen gieten.
Maar je kan er ook voor kiezen om hem i.p.v. hem te overgieten met ganachedaarna de taart te bekleden met rolfondant of marsepein.
Succes!
Groetjes,]
Annette
Heel erg bedankt alvast, het idee gaat vorm aannemen
hahaha ben wel heel benieuwd naar deze taart!
Zodra hij er is, zal ik hem posten hoor....
nou een drol maken is toch niet zo moeilijk ?
even naar de vwc en...,he bah wat ben ik weer vies .:lol:
nee ,een crem
net als cakeballetjes, kruim met botercreme of iets anders tot een mengsel maken dan geen balletjes maar een slang maken en op, in de lengte uitgerolt bruin marsepein/fondant leggen.
dan marsepein/fondant dicht vouwen (dan heb je een bekleede slang).
En dat dan in de vorm van een drol leggen.
hopelijk is mijn uitleg te snappen...
zag dit in een boek maar dan maakte ze er een slang van.
net als cakeballetjes, kruim met botercreme of iets anders tot een mengsel maken dan geen balletjes maar een slang maken en op, in de lengte uitgerolt bruin marsepein/fondant leggen.
dan marsepein/fondant dicht vouwen (dan heb je een bekleede slang).
En dat dan in de vorm van een drol leggen.
hopelijk is mijn uitleg te snappen...
zag dit in een boek maar dan maakte ze er een slang van.
H
Ik zou gewoon 3 ronde kapsels bakken (van groot naar klein) en van 2 kapsels de hoeken rond van maken (dmv bijsnijden) in de onderste een beetje een kuiltje maken zodat het tweede kapsel er wat inzakt.
Het bovenste kapsel in de vorm van een punt die rechtop staat.
Dan alledrie stapelen en volgens mij heb je dan ook een drol
Het wordt nog moeilijk kiezen, welke techniek mij het beste lijkt....
Of misschien een variant op de billentaart, drol in actie zeg maar ? Ik kan me voorstellen dat alleen een hoop stront heel misschien wat saai is?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Hoe maak je deze "vieze" taart.....
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.