Onderwerp: Recepten van Magnolia Bakery (bekende bakkerij in New York)
Enkele receptjes van de bekende bakkerij (omgezet in grammen;) )
Cupcakes (chocolat)
· 270gr Bloem
· 1tl bakpoeder
· 227 gr boter(ongezouten, op kamertemperatuur)
· 200 gr suiker
· 218 gr licht bruine suiker
· 4 grote eieren (kamertemperatuur)
· 170 gr Pure chocolade
· 240 ml Karnemelk (=botermelk)
· 1 tl Vanille Extract
· Snufje zout
Bereiding: De boter zacht kloppen tot die echt romig is. De suikers toevoegen en nog minstens 3 minuten kloppen met de mixer. Ei per ei toevoegen en heel goed mixen tussenin, hierna voeg je de gesmolten chocolat toe. Bij dit hele mengel voeg je de bloem toe in 3 delen, telkens afgewisseld met een beetje vanille extract en een beetje karnemelk. Hierna nog goed kloppen, maar zeker niet overkloppen!Gedurende 20-25min bakken op 175°c.
Cupcakes (vanille)
· 210 gr zelfrijzende bloem
· 175 gr gewone bloem
· 227 gr ongezouten boter (zacht, kampertemperatuur)
· 400 gr suiker
· 4 grote eieren (kamertemperatuur)
· 240 ml volle melk
· 1tl vanille extract
·︀ een snufje zout (of gezouten boter gebruiken)
Bereiding: De oven voorverwarmen op 175°c. Voeg de twee soorten bloem samen. Klop de Boter romig en zacht, lang genoeg kloppen! De suiker geleidelijk toevoegen en ongeveer 3 minuten heel goed mixen. Ei per ei toevoegen en zeer goed kloppen na elk ei. Hierna voeg je de bloem toe afgewisseld met de melk, ook weer in 3 delen. Goed kloppen, maar niet overkloppen! Gedurende 20-25min bakker op 175°c.(Tip: gebruik een afgestreken ijschepper om de cupcakes te vullen, de inhoud is net genoeg voor 1 cc)
Vanille icing/ soort boterroom
6 el bloem
480 ml volle melk
454 gr ongezouten boter (kamertemperatuur, in blokjes)
400 gr suiker
2 tl vanille extract
Bereiding: De melk en de bloem rustig mengen. Dit mengsel breng je op een zacht vuur al roerend aan de kook, en laat het goed indikken tot je een dikke massa krijgt! Deze massa laat je afkoelen tot hij lauw is(lauw=belangrijk!). Boter mixen (3min) en hieraan de suiker el per el toevoegen en ondertussen steeds blijven mixen. De 2tl vanille extract toevoegen en daarna ga je het dikke mengsel van de bloem en melk lepel per lepel toevoegen. Hierna nog steeds even mixen (hard werken, ik weet het ) Hierna zet je de bekomen boterroom even in de koelkast voor een 10tal minuten en daarna kan je hem gebruiken!