1

Onderwerp: Blanda boltaartje, nat en plakkerig

Ik heb nu twee keer een boltaartje met een Blandavorm gemaakt, maar iedere keer als ik hem uit de oven haal, en ik hem wil laten afkoelen op een rooster, zat hij van de onderkant in en komt de deeg ''eruit'' terwijl de taart wel goed gaar is.
Als ik hem laat afkoelen of een dichte ondergrond gaat hij helemaal vast kleven aan de ondergrond.

Ik maak de taarten altijd met bisquitmix.

Als ik een gewone ronde taart bank, heb ik hier geen last van, die zijn perfrect.

Weet iemand waaraan dit ligt, en/of ideeen hoe ik dit kan voorkomen?
Ik voor het graag, want ik vind de boltaartjes erg leuk, dus ik wil er nog veel maken....

Groetjes Imke

2

Re: Blanda boltaartje, nat en plakkerig

Misschien moet je iets langer bakken. Ik bak een Blanda 20cm niet voorverwarmd 45 min. op 160 gr. in een hetelucht oven.
Na 45 min. even prikken

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

Re: Blanda boltaartje, nat en plakkerig

Ik zou ook zeggen wat langer bakken.

If live gives you lemons, make lemonade!

4

Re: Blanda boltaartje, nat en plakkerig

iets langer bakken
ik gebruik ze ook wel eens en ik vind dat ze heeeeel lang in de oven moeten voor van die kleine taartjes

groetjes nicole

5

Re: Blanda boltaartje, nat en plakkerig

Bedankt voor het meedenken, ik ga het vanavond weer eens een poging geven. :)