Onderwerp: Paletmes of pannenenkoekenmes?
Ik ben nog een echte beginner en wil graag wat basis dingen aanschaffen. Maar nu vroeg ik me af of je met een pannenkoekenmes ook een taart kunt afsmeren of heb je daar echt een paletmes voor nodig?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » Paletmes of pannenenkoekenmes?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Ik ben nog een echte beginner en wil graag wat basis dingen aanschaffen. Maar nu vroeg ik me af of je met een pannenkoekenmes ook een taart kunt afsmeren of heb je daar echt een paletmes voor nodig?
Ik gebruik gewoon mijn pannenkoekenmes
Ik ben ook een beginner. Maar wanneer je dijkjes spuit krijg je de vulling niet mooi gladgestreken. Dan is een paletmes toch echt handiger. Bij mijn eerste taarten deed ik nooit een dijkje, dan maakt het niet uit of je een gewoon mes gebruikt of niet. Maar met dijkje werden mijn taartewn toch mooier en strakker. Ik heb trouwens in het begin een palet(mesje) van de Blokker gebruikt. Weet je wel, voor verf.
ik heb een enorm pannekoekenmes en dat gaat prima, al weet ik nog steeds niet hoe je dat met pannekoeken moet doen met een rvs ding, dan gaat je pan toch kapot?
ik gebruik vanaf het begin mijn taartschep en dat werkt perfect.
Zag namelijk een mooi en niet te duur pannenkoekenmes bij de HEMA. Maar misschien dat ik toch maar een echt paletmes koop als ik van de week inkopen ga doen voor mijn eerste taart (spannend...!). Maar is dan met een knik handig of gewoon een rechte?
Ik heb van de week palet messen gekocht bij het kruidvat.een stuk of 4,5 in een pakje voor maar 1.50
Ok, dan moet ik eens even langs het Kruidvat! Goede tip!
Heb ook de paletmesjes bij Kruidvat gekocht, maar die gebruik ik voor decoraties en niet om af te smeren. Daarvoor heb ik een groot gehoekt paletmes van 19 cm en dat werkt super
Ik gebruik zo'n siliconen spatel/pannenlikker van de xenos, ook voor het afsmeren trouwens. En volgens mij gaat dat best goed. Voordeel: het kan in de vaatwasser!
wat is eigenlijk een dijkje??
Een dijkje spuit je met bc op de rand van de lagen biscuit. Zodat de vulling er niet uit kan lopen waardoor je marsepein/fondant kan gaan smelten.
Ik ben ook begonnen met een pannenkoek mes, van de Hema..
Maar het was het t
thx esther... had al een klein vermoeden maar deze is nu bevestigd :D
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Taartdecoratie algemeen » Paletmes of pannenenkoekenmes?
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.