1

Onderwerp: Afsmeren met bonbonbloc vulling

Ik ga dit weekend een taart vullen met een bonbonbloc vulling.
Kan ik de taart hier ook mee afsmeren of kan ik toch beter slagroom of botercreme gebruiken?

Groetjes Karin

2

Re: Afsmeren met bonbonbloc vulling

heb geen idee, maar ik lees graag even mee ;)

Groetjes, Ilse

3

Re: Afsmeren met bonbonbloc vulling

Ik smeer de taart vaak in met chocopasta, zoooo lekker! dus ik denk best dat het kan hoor! Gewoon uitproberen zou ik zeggen. Het lijkt me erg lekker trouwens!
Laat anders na afloop maar s weten hoe het smaakte, ben erg benieuwd!
eet smakelijk!

4

Re: Afsmeren met bonbonbloc vulling

de bonbonbloc vulling van het forum zou ik niet mee afsmeren
zit slagroom door en is daardoor te vochtig en dan smelt je marsepein

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!

5

Re: Afsmeren met bonbonbloc vulling

idd, niet afsmeren met slagroom of iets waar slagroom in zit. Hoe minder vocht, hoe beter.

6 Laatst bewerkt door Poortje (16-01-2010 14:17)

Re: Afsmeren met bonbonbloc vulling

Je zou er dan wat extra chocolade er doorheen kunnen doen dat het iets steviger wordt.
Ik smeer vaak af met chocoladeganache en dat is chocolade met slagroom dus...
Maar ik gebruik wel altijd marsepein en geen fondant. ik geloof dat dat wel iets uitmaakt.

7

Re: Afsmeren met bonbonbloc vulling

marsepein kan ook smelten door vocht
wil niet zeggen dat het altijd gebeurd, maar het kan wel
weer zelf ook niet hoelang het duurt voor het smelt
misschien, wanneer je het dezelfde dag eet ofzo dat het dan wel goed gaat
maar daar heb ik geen ervaring mee

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!

8

Re: Afsmeren met bonbonbloc vulling

Ik heb ook een keer afgesmeerd met bonbonblocvulling, en eroverheen marsepein, ging prima (Y)

Groetjes, Linda

9

Re: Afsmeren met bonbonbloc vulling

Ik heb vandaag de taart gemaakt en gevuld met bonbonbloc vulling. Ik heb hem afgesmeerd met banketbakkersroom. Toen ik met decoratie bezig was begon het onderste randje een beetje te smelten. Dat was balen. Maar dat is een leer voor de volgende keer.

Groetjes Karin

10

Re: Afsmeren met bonbonbloc vulling

zou volgende keer toch botercreme gebruiken
zit je altijd veilig
wel zonde dat het wat weggesmolten is...

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!

11

Re: Afsmeren met bonbonbloc vulling

Hm... ik heb net een taart gemaakt en die heb ik afgesmeerd met bonbonbloc vulling en bekleed met marsepein.
Hij staat nu in de vriezer en komt er pas over 3 weken uit  :s  Ik hoop maar dat hij bij het ontdooien dan niet gaat smelten  :nooo

Ganache, is dat niet hetzelfde idee als bonbonbloc vulling?? Want met ganache kun je toch ook probleemloos afsmeren?

12

Re: Afsmeren met bonbonbloc vulling

Is er IEMAND die even kan zeggen dat zij altijd met bonbonbloc creme afsmeert, dat dit helemaal prima werkt en ook bij invriezen en ontdooien de marsepein niet smelt!!?  O-)

13

Re: Afsmeren met bonbonbloc vulling

uhmmm nee... er zit slagroom in. daar kun je niet mee afsmeren.

14

Re: Afsmeren met bonbonbloc vulling

Je kunt toch ook met ganache afsmeren???

15

Re: Afsmeren met bonbonbloc vulling

Wilkyway schreef:

Je kunt toch ook met ganache afsmeren???

Ik denk dat het verschil is dat de verhouding met ganache anders is, n.l vel meer chocola in verhouding tot de slagroom

Taart groetjes Ellen

16

Re: Afsmeren met bonbonbloc vulling

Ik heb al eerder taartjes afgesmeerd met bonbonbloc vulling (zoals recept hier).
Geen enkel probleem gehad met betrekking tot smelten van marsepein/fondant!!
Ik heb het wel in de koelkast gezet (ivm de slagroom).

Groetjes!!

17

Re: Afsmeren met bonbonbloc vulling

ladylisa1991 schreef:

Ik heb al eerder taartjes afgesmeerd met bonbonbloc vulling (zoals recept hier).
Geen enkel probleem gehad met betrekking tot smelten van marsepein/fondant!!
Ik heb het wel in de koelkast gezet (ivm de slagroom).

Groetjes!!

Dankjewel ladylisa!!
Je bedoelt in de koelkast gezet ivm het bederven? Als de slagroom eenmaal gekookt is, is het langer houdbaar volgens mij?

En bij ontdooien komt er natuurlijk meer vocht vrij, ik hou mijn hart vast, hoop maar dat het goed komt!
Anders wordt het op de dag zelf nog als een idioot een nieuwe maken!!

18

Re: Afsmeren met bonbonbloc vulling

Als ik naar het recept (verhoudingen) kijk van de bonbonblok vulling, dan weet ik haast zeker dat je er mee kunt afsmeren. Gewoon proberen!

19

Re: Afsmeren met bonbonbloc vulling

Wilkyway schreef:
ladylisa1991 schreef:

Ik heb al eerder taartjes afgesmeerd met bonbonbloc vulling (zoals recept hier).
Geen enkel probleem gehad met betrekking tot smelten van marsepein/fondant!!
Ik heb het wel in de koelkast gezet (ivm de slagroom).

Groetjes!!

Dankjewel ladylisa!!
Je bedoelt in de koelkast gezet ivm het bederven? Als de slagroom eenmaal gekookt is, is het langer houdbaar volgens mij?

En bij ontdooien komt er natuurlijk meer vocht vrij, ik hou mijn hart vast, hoop maar dat het goed komt!
Anders wordt het op de dag zelf nog als een idioot een nieuwe maken!!

Ja ivm het bederven. Maar het hoefde niet te ontdooien (niet in de diepvries geweest maar in de koelkast) maar wel op kamertemp. laten komen.. ging niet smelten of wat dan ook hoor! ;) Bij mij tenminste niet hahaha!

20

Re: Afsmeren met bonbonbloc vulling

ladylisa1991 schreef:
Wilkyway schreef:
ladylisa1991 schreef:

Ik heb al eerder taartjes afgesmeerd met bonbonbloc vulling (zoals recept hier).
Geen enkel probleem gehad met betrekking tot smelten van marsepein/fondant!!
Ik heb het wel in de koelkast gezet (ivm de slagroom).

Groetjes!!

Dankjewel ladylisa!!
Je bedoelt in de koelkast gezet ivm het bederven? Als de slagroom eenmaal gekookt is, is het langer houdbaar volgens mij?

En bij ontdooien komt er natuurlijk meer vocht vrij, ik hou mijn hart vast, hoop maar dat het goed komt!
Anders wordt het op de dag zelf nog als een idioot een nieuwe maken!!

Ja ivm het bederven. Maar het hoefde niet te ontdooien (niet in de diepvries geweest maar in de koelkast) maar wel op kamertemp. laten komen.. ging niet smelten of wat dan ook hoor! ;) Bij mij tenminste niet hahaha!

Laten we hopen bij mij dan ook niet!!!!

21

Re: Afsmeren met bonbonbloc vulling

we duimen met z'n allen voor je :Y
misschien wel alvast eea voorbereiden voor het geval dat  :s  :x

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

22

Re: Afsmeren met bonbonbloc vulling

Ik had al het idee dat ik de nijntjes er wel af kan peuteren, mocht het misgaan....
En dan moet ik alleen als een idioot een kilo marsepein paars gaan maken  :lol:

23

Re: Afsmeren met bonbonbloc vulling

een kilo?? :think:

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

24

Re: Afsmeren met bonbonbloc vulling

bij wijze van spreken  Carien  :lol: