1

Onderwerp: Help, blanda 12cm blijft bolle eierkoek

Hallo ik moet voor een kinderfeestje 7 kleine blanda taartjes maken.
Ik gebruik 1 ei (van te voren in warm water) 30 g suiker en 30 gr zelfrijzend bakmeel.
Bij grote taarten rijst alles keurig alleen bij de kleine bolletjes lukt die niet echt. Het lijkt wel een beetje op een eierkoek de te bol is.

Wie heeft hier ervaring mee
Graag tips?

Alvast bedankt

Re: Help, blanda 12cm blijft bolle eierkoek

Misschien moet je het eens proberen met gewone bloem en wat maizena???
op 1 ei :  30 gram suiker, 25 gram bloem en 5 gram maizena...

Dit recept gebruik ik zelf altijd en ik hbe nog nooit zo'n eierkoek die te bol is gezien... Soms stromen mijn blanda's 12 cm zelfs over!

Mijn blog + foto's van de gemaakte taarten en decoraties!! www.taartjeheerlijk.nl

3

Re: Help, blanda 12cm blijft bolle eierkoek

Bedankt voor je advies!

4

Re: Help, blanda 12cm blijft bolle eierkoek

en anders biscuitmix uit de webshop kopen!

5

Re: Help, blanda 12cm blijft bolle eierkoek

nog een tip .ligt misschien aan je oven had dit ook,maar laat hem eerst van onderen goed warm worden en dan om en om dan weer van boven ,dan weer van onder,en de temp,langzaam ophogen.nu lukt het bij mij wel goed,zet ik hem op de stand ,dat hij van boven en onder warmt krijgt ik ook zon eierkoek.

gr wendy beginner met taarten maken

6 Laatst bewerkt door fruitcake (26-01-2010 11:39)

Re: Help, blanda 12cm blijft bolle eierkoek

Ik gebruik de mix uit de webshop en maak het beslag zoals op de verpakking staat. Dit verdeel ik over vier blandaschaaltjes, die tegelijk de oven in gaan en dat gaat perfect. Altijd mooie bolletjes. Wel goed invetten/sprayen.
De bolletjes die ik niet direct nodig heb, vries ik in.