Onderwerp: Spoed: opeens mislukt botercr
Vorige week twee keer botercr
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Spoed: opeens mislukt botercr
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Vorige week twee keer botercr
Bedenk me opeens dat ik twee weken terug voor het eerst mijn Kenwood mixkom in de vaatwasser heb gedaan, was hem normaal met de hand af... Zou dat er iets mee te maken kunnen hebben, en hoe los ik het op?
Waarschijnlijk ligt het toch aan de temperatuur (ook door de kou buiten), langer doormixen wil nog wel eens helpen.
Je topic staat er trouwens 2 keer, als het goed is wordt de andere 'vanzelf' verwijderd.
Ik denk inderdaad ook dat het de temperatuur is.
Het is mij ook al opgevallen dat de boter buiten de koelkast harder is dan anders. Ik stop hem nu ook altijd even in de magnetron, of ik leg hem even in de buurt van de verwarming (maar dit moet je niet vergeten )
Okay, zou dat het dan toch zijn?
Ik ga de cr
(Sorry voor 2x plaatsen topic, pc hing vast...)
Dat kan en geeft niks Als je zoiets merkt kan je altijd jezelf even rapporteren, zie rechtsonderin je berichtje.
Ik heb vandaag dus precies hetzelfde met de botercreme mix van de Taartwinkel. Hij is gewoon veel te dun en korrelig en ik durf mijn taart nu niet af te smeren.
De boter ging er bij mij in ieder geval wel te koud bij, maar dit heb ik opgelost door de kom van Kennie even in een bak met warm water te zetten. Maar vervolgens is hij nu dus te dun. En na een aantal uur in de koelkast is hij nog niet dikker geworden.
Hoe los ik dit op?
Probeer het nog een keer te mixen?
Even een tip van De Taartwinkel: het ligt echt aan de kou, waardoor de boter kouder is. Oplossen: de boter nog langer doormixen, en als de mix en boter gemengd zijn ook een paar minuten extra mixen.
Dat ga ik de volgende keer dus doen, en dan ook de boter dicht bij de verwarming leggen.
Het ligt dus niet aan de mixen (dat kon ook eigenlijk niet) en ook niet aan mij haha.
Succes en bedankt!
Ik vind het ook lastig om met sommige mixen een gladde botercr
Je kan ook even een hairfohn tegen te kom laten blazen terwijl de mixer vol aan het kloppen is (maar niet de boter laten smelten!)
Werkt bij mij als een charm in deze weersomstandigheden, perfect gladde en luchtige botercremes
Etspaghet, goede tip, dat ga ik ook eens proberen!
Heb ik ook een keer gehad, maar toen was ik vergeten de mix een uur te laten staan. De keer erop wel en toen was de botercreme perfect.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Spoed: opeens mislukt botercr
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.