Onderwerp: vrijdag was hij strak bekleed, vandaag niet meer!
waar ligt dat aan?
vrijdag heb ik mijn taartje gemaakt, ik had namelijk gelezen dat 2 dagen van tevoren makkelijk moet kunnen.
mijn taartje was mooi strak, ik was er helemaal trots op:
biscuitdeeg, gevuld met nutellabc en bokkepootjesbc. afgesmeerd met gewone bc en bekleed met zelfgekleurde marsepein.
ik had hem in de koelkast gezet, afgesloten in een pedaalemmerzak.
er heeft niets op gelegen, maar toen ik de taart vandaag uit de zak haalde was hij soort van ingezakt, 1 cm boven de onderrand zaten rimpels in de marsepein, overal rondom de taart. ook vond ik bij het eten de marsepein een beetje vochting en te zacht lijken.
hoe kan dit komen?
de taart was gevuld en afgesmeerd met botercreme, dus ook geen vulling die in de marsepein kan trekken, ook had ik alles goed laten rusten/opstijven voordat ik de taart bekleedde. ik heb er alle tijd voor genomen.
de gasten hebben niks gemerkt, en hij smaakte oke, maar toch vond ik het jammer, ik was zo trots op mijn strakke afwerking en nu zat ik met een gerimpeld ding. misschien kan ik het met jullie tips volgende keer voorkomen...?